Kutyás kirándulóhelyek

Kutyás kirándulóhelyek

Kutyás kirándulóhelyek belföldön. Amennyiben te is  jobban élvezed a kirándulást kutyusoddal, mint nélküle úgy íme néhány helyszín amit érdemes felkeresnetek.

Mini Magyarország a Szarvasi Arborétumban

Az Arborétum egész területe közte a makett park is látogatható kedvenceinkkel. A Mini Magyarország makett park, mint nevéből is kitűnik hazánk legjellegzetesebb tájait eleveníti meg egy rövid sétányi területen. A szépen kidolgozott makettek és a csodás környezet biztos kulcs a kikapcsolódáshoz. Szóval, ha olyan kiruccanást tervezünk, amit nem csak a kutya élvez, de a gyerekek és a felnőttek is ez egy kitűnő lehetőség.

Forrás: minimagyarorszag_youtube_csatornaja
Forrás: minimagyarorszag_youtube_csatornaja
Normafa

A közkedvelt téli kirándulóhely tavasszal is nagyon hangulatos és biztos találunk kedvencünknek kutyatársaságot. Tömegközlekedéssel és kocsival is kiválóan megközelíthető Budapest és környékéről. Itt tudunk kirándulni, kerékpározni, sütögetni, vagy csak sétálni egy órát, kinek mi az igénye.

Szentendrei Skanzen

A szabadtéri néprajzi múzeum, ami a magyarok 100-200 évvel ezelőtti életét eleveníti meg kutyával is bejárható. Bár a kutyákkal az épületek nem látogathatóak, de szabadtéren lehet velük sétálni. Pórázon, szájkosárban.

Skanzen_forrás:szentendreprogram.hu
Skanzen_forrás:szentendreprogram.hu
Hollókő

Hollókő egy igazi gyöngyszem, ahova kedvencünket is magunkkal vihetjük, azért a pórázt csak nagyon engedelmes kutyákról vegyük le, mert a kertek kerítése igen alacsony és be lehet sétálni a legtöbbe és kíváncsi ebek bizony elindulhatnak egy macska vagy éppen a sajtbolt illata után. És miután bejártuk a falurészt irány a tanösvény, ahol kiszaladgálhatja magát kutyusunk!

Kutya Hollókőn
Kutya Hollókőn_forrás: kutyasturak.hu
Kéz-kilátó

És ha már Hollókő autóval negyedórányira található a Kéz-kilátó is. Ahol szintén nagyot sétálhatunk kutyánkkal és végre egy nem unalmas kilátóból nézhetünk szét.

Kéz-kilátó_forrás:csodalatosmagyarorszag.hu
Kéz-kilátó_forrás: csodalatosmagyarorszag.hu
Kevélyhegyi levendulamező

Igen ez egy olyan levendula mező, ahol kedvenceinket is szívesen látják és ahol végre csodás képeket készíthetünk róluk.

Levendula mező, forrás: orientpress.hu
Levendula mező, forrás: orientpress.hu
Burok-völgy

Burok-völgy avagy a Bakonyi romantika! Ez a csodás terület igazi klasszikus erdőjárós kutyás túra helyszín.

burok-volgy_forrás: turistamagazin.hu
burok-volgy_forrás: turistamagazin.hu
Gyadai-tanösvény

A Vácon található Gyadai-tanösvény kicsit emelkedős, kicsit lejtős, erdős, mezős, függő hidas csodahely. Nem túl nehéz terep és tényleg mindent megtalálhatunk itt, amitől élmény a természetjárás.

Gyadai-tanösvény_forrás: szendehely.kornyeke.hu
Gyadai-tanösvény_forrás: szendehely.kornyeke.hu
Töreki-tanösvény

Végül de nem utolsósorban a Siófokon található Töreki-tanösvény. Amennyiben inkább a vízparti sétákat részesítjük előnyben az erdős tájakkal szemben úgy ezt nem szabad kihagyni. A tanösvényen számos kisebb tópartján sétálhatunk végig. Lehetőség van itt rövidebb sétákra, de akár 14 km hosszú túra teljesítésére is. Több tűzrakóhely, padok, pihenőhelyek lettek kialakítva így akár egy egész napot is eltölthetünk itt.

nő sok kutyával pihen kirándulás közben
Kutyás kirándulás

Hazánk rengeteg csodás látnivalót tartogat a számunkra, de persze ezek felfedezése is jobb kutyával!

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek