Macska kifutó

Macska kifutó

Amennyiben úgy döntünk, kiengedjük cicánkat nem árt, ha bent tudjuk tartani a kertünkben. Erre a legjobb megoldás a macska kifutó

Kinti lét veszélyei

Amennyiben úgy döntünk, kiengedjük cicánkat nem árt, ha bent tudjuk tartani a kertünkben. Kint ugyanis sok veszély leselkedhet egy cicára. Elütheti egy autó, rossz szándékú emberek bánthatják, megehet mérget vagy mérgezett egeret, összeverekedhet más cicákkal, betegségeket kaphat el, megtámadhatja egy kutya. Rengeteg mindentől nem tudjuk megvédeni cicánkat, ha kimegy a kertből.

Kerítésen átmászó macska
A cicák szeretnek kalandozni menni
Kép: catiospaces.com_macska kifutó
Kép: catiospaces.com_macska kifutó

De hogyan is tudom bent tartani cicámat a kertben

A cica elcsavargását több módon is megakadályozhatjuk:

  • Kifutó építésével.
  • Háló felszerelésével.
  • Szökés biztos kerítéssel.

Macska kifutó

Ma már egyre többen döntenek a macska kifutó építése mellett. Nem is csoda, egy ilyen kennel biztos kedvenc helye lesz cicánknak a nyári hónapokban. Barkácsmesterek maguk is megépíthetik a kifutót így olcsóbb is lesz, mintha felvennénk egy szakembert. És csak a kreativitásunk szabhat határt a cica játszótér kialakításában. Fontos, hogy cicánk sehol ne tudjon kimászni a kennel kerítésén és hogy gondoskodjunk róla, hogy legyen árnyékos része a kifutónak, illetve valamiféle esőtől védett pihenőhely is kapjon helyet benne. Ez lehet akár kültéri cica ház vagy általunk épített búvóhely. Kedvencünk értékelni fogja, ha van napozásra alkalmas része is és ha teszünk be neki kényelmes fekvőhelyeket és játékokat esetleg mászókát.

Macska kifutó
Kép: catiospaces.com_Gazdi számára is örömöt nyújtó kifutó

Macskabiztos kerítés

A nagyon magas épített fal kerítés jó alternatíva lehet, de ugró bajnokok kedvéért nem árt ennek a tetejére is tenni egy befelé néző, megdöntött hálót. Hogy még véletlenül se tudjon cicánk felugrani a tetejére. Ha ez a háló az utcafront felé is felrakásra kerül akkor jó eséllyel másik cica sem fog bejönni hozzánk. Másik megoldásként a kerítés felső peremével egy vonalba lehetünk egy görgős csövet, amihez, ha hozzá ér cicánk, elfordul és így megakadályozza, hogy meg tudjon kapaszkodni benne.

Macska a  kertben
Kép: www.readersheds.co.uk

Macskaháló

A legegyszerűbb és legolcsóbb módja cicánk otthon tartásának, ha macskahálóval kerítjük körbe az erkélyt vagy a teraszt.

Macska a kerítésen
Kevés az a cica aki ne menne el vadászni, csavarogni, ha lehetősége adódik

A felelős állattartás része, hogy bent tartjuk állatainkat és megóvjuk őket a rájuk leselkedő veszélyektől.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek