Macskapanzió választása

Macskapanzió választása

Míg a kutyát sokszor magunkkal tudjuk vinni nyaralni, addig a bársonytalpú gyerekek számára nem marad más, mint hogy otthon megvárnak minket egy cica sitterrel, ismerős vigyáz rá vagy a macskapanzió!

Mi alapján válasszunk macskapanziót?

Figyelembe veendő szempontok

1. Nyugalom

Jó, ha a panzió kizárólag macskákat fogad kutyákat nem, vagy pedig úgy el vannak különítve egymástól, hogy a cicák ne is hallják az ebeket.

2. Elhelyezés

Ma már nagyon ritka, hogy ilyen helyen ketrecben lennének az állatok, de nem mindegy az sem, hogy kennelben vagy szobában vannak e. Nagyjából ugyanolyan árban találhatunk olyan helyet, ahol 1 m x 1 m x 2 m-es kennelben vannak elhelyezve, mint amennyiért külön szobában vannak vagy éppen szabadon járhat a megőrzője lakásában. Így tehát az ár talán kevésbé mérvadó.

cicaszoba_Forrás: artstation.com
Forrás: artstation.com

3. Biztonság

Fontos, hogy télen védve legyen a cicánk a hidegtől, nyáron a melegtől. Ha van kültéri kifutó nézzük meg, hogy van e helye hűsölni a cicának. Télen csak olyan helyen hagyjuk ott, ahol fűtött, hőszigetelt szobákban vannak.

Amennyiben szabadon van a cica egy lakásban jó, ha egyedül a mi macskánk, macskáink vannak ott adott időben, elkerülendő a cicák közötti konfliktust. És azt, hogy kedvencünk bestresszeljen.

Ezenkívül kérdezzünk rá, hogy akadályozzák meg, hogy kiszökjön kedvencünk (például van e zsilipes ajtó nyitás).

Fontos, hogy a panzió kizárólag oltott, féreghajtott, betegség jelét nem mutató macskákat fogadjon, így garantálva, hogy a mi kistigrisünk egészségesen jön haza. Ne felejtsük otthon az oltási könyvet, mert felelős panziós anélkül nem veszi át az állatot.

Kérdezzünk rá az állatorvosi ellátásra, ha ne adj isten szükség lenne rá és arra, hogy 24 órás felügyelet van e?

macska kifutó. Forrás: catssafeathome.org
Forrás: catssafeathome.org

4. Szórakozás

Vannak olyan helyek, ahol kedvencünk kimehet egy kültéri kifutóba, vagy legalább a cica hálóval ellátott ablakpárkányra. Van, ahol szól nekik a tv, a rádió vagy éppen úszó halakat vetítenek nekik. Fontos, hogy a gondozók nagyon szeressék az állatokat és mindennap játszanak velük, szeretgessék őket. Érdemes lehet legalább egyszer cica nélkül megnézni a kiszemelt panziót mielőtt ott hagyjuk kedvencünket, hogy lássuk, hogy érzik magukat a bent lévő macsekok. Nyugodtan kérdezzünk rá, hogy hány cicára hány ember vigyáz és mennyi idő jut egy macsekra naponta?

5. Kozmetika

Hosszúszőrű cica esetén kérdezzünk rá a szőrápolásra. Általában vállalják az ehhez hozzá szoktatott állatok napi fésülését.

6. Mivel etetnek

Olyan helyet válasszunk, ahol prémium vagy szuper prémium táppal etetnek.

7.Kamera

Vannak olyan helyek, ahol 0-24 órában láthatjuk cicánkat webkamerán így nyugodtak lehetünk afelől, hogy jól van. Így mi is nyugodtan tudunk pihenni.

Kagylóval játszó cica
Kagylóval játszó cica

Macska panzió árak

Általánosságban napi 2500-4500,-ft szokott lenni/ per cica. Több cicánál és x nap után valahol adnak kedvezményt.

Tippünk

  • Ne felejtsük otthon a cicánk oltási könyvét.
  • Jól zárható hordozóban adjuk át a kedvencünket.
  • Cicánk kedvenc játékát, pokrócát, fekhelyét vigyük el neki a panzióba.
  • Érdemes időben elkezdeni panziót keresni, hogy ne kelljen kompromisszumot kössünk a választáskor. Nyáron hamar megtelnek a jó helyek. Van olyan megőrző, ahol a cica saját 12-21 nm-es szobát kap, amiből nyílik kültéri kifutó. Úgy azért már ki lehet bírni, míg a gazdi nyaral.
macskaszoba_Forrás: aspcapro.org
Forrás: aspcapro.org

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek