Mennyit tudsz a cicákról?

Mennyit tudsz a cicákról?

Te mennyit tudsz a cicákról? Összeszedtünk pár kevésbé ismert, de annál érdekesebb tényt bársonytalpú kedvenceinkről.

Fun Fact #1

Bizonyára te is észrevetted már, hogy cicád napközben is le-lepihen. Na de hány órát alszik egy macska? Nyilván cicája válogatja, de egy átlag macska napi 15-20 órát is képes aludni. Bizony életük 60-80%-át alvással töltik. Ugye, hogy van mit tanuljunk tőlük?

alvó macska
Életük 70%-át alvással töltik

Fun Fact #2

Ahogyan a kutyák is megtanultak velünk emberekkel kommunikálni, úgy a cicák is profi szintre emelték eme tudásukat. Tudtad például, hogy a felnőtt cicák a nyávogást kimondottan az embereknek tartogatják? Egymással, de még a kutyákkal is tudnak anélkül kommunikálni, hogy megnyikkannának. Viszont az évezredek alatt rájöttek, hogy mi emberek csak a nyávogásból értünk.

Fun Fact#3

A cicáknak sokkal kevesebb ízlelőbimbójuk van, mint nekünk. Velünk ellentétben nem érzik az édes ízt, ellenben a keserű ízekre annál érzékenyebbek. Ez persze nem könnyíti meg a gyógyszer beadást nekik. De ez magyarázhatja, hogy a legtöbbjük igen válogatós és nem szívesen esznek meg nem nekik való dolgokat, ellentétben a kutyákkal.

asztalról evő macska
A legtöbb cica igen válogatós, az érzékeny ízlelőbimbóiknak hála

FunFact#4

Sir Isaac Newtont igazi bogaras professzornak ismerhettük meg a történelmi feljegyzések alapján. Lehet mondani, hogy nem volt a legegyszerűbb természet és kiváltképp nem szerette, ha munka közben zavarják. Emellett igazi macskabolond volt és több cicával osztotta meg az életét. Akik azonban nagyon tudták zavarni őt munka közben az állandó ki-bekéredzkedésükkel. Ezt megelégelve vágott egy cicányi rést a bejárati ajtóra és felszerelt rá egy lengőajtót. És megszületett az első macskaajtó. A mai cicák bizonyára nagyon hálásak Newton egykori nyughatatlan kedvenceinek!

FunFact#5

Egyedi az orrlenyomatuk! A cicák orra olyan egyedi, mint a mi ujjlenyomatunk.

FunFact#6

A cicák és általában a kistestű emlősök szíve gyorsabban ver, mint az emberé. A macskáknál a normál pulzusszám 140-220. A testük melegebb, mint a miénk, 38-39 fok. És több csontjuk is van, mint nekünk.

FunFact#7

Fülüket nem kevesebb, mint 62! izom mozgatja. Egymástól függetlenül is tudja mozgatni füleit, körülbelül 180 fokban.

FunFact#8

Akadnak bal mancsosak, jobb mancsosak, de a 40%uk mindkét lábával ugyanolyan ügyes.

Macska fülek
Fülüket 62 izom mozgatja és mind a 62-vel képesek ignorálni a gazdit

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek