Mit ehet a kutya?

Mit ehet a kutya?

Mint tudjuk sok emberi fogyasztásra alkalmas étel nem való a kutyának, de ne csak rossz hírünk legyen nézzük meg mit ehet a kutya.

Borítókép: akc.org

Sokszor már azt se tudja a gazdi mit ehet a kutya és mit nem. Összeszedtünk néhány emberi fogyasztásra szánt ételt, amit nyugodtan adhatunk nassolni valóként vagy akár a házi koszt részeként kedvencünknek.

thesprucepets.com_almát szedő kölyökkutya
Az alma egészséges és lehet vele labdázni, melyik kutya ne szeretné_forrás: thesprucepets.com
  • Görögdinnyét. Görögdinnyét nyugodtan ehet a kutyánk. Természetesen nem minden nap és nem fő táplálék forrásként, de a nyári melegben nekik is jól tud esni egy darab ebből a frissítő gyümölcsből.
  • Almát! Sok kutya nagy kedvence az alma. Könnyen gyorsan emészthető, fogyókúrás rágcsálni való és labdaként sem utolsó. Emellett tele van vitaminnal. (A magja enyhén toxikus lehet, de ez egyéni érzékenység és testsúly kérdése is. Nyilván nagy mennyiségben ne fogyasszon almamagot a kutya. De nem szokott gondot okozni.)
  • Sütőtököt is ehetnek kutyusaink. Jót tesz az emésztésüknek és finom is. Sütve, főzve szokták szeretni.
  • Répát. A legtöbb kutya szívesen rágcsálja nyersen és főzve is.
  • Zöldbabot is fogyaszthatnak, tele van vitaminnal, de egyes kutyusokban puffadást okozhat így csak mértékkel adjuk, megelőzendő a hasfáját.
  • Karfiolt és brokkolit is ehetnek főzve, sütve, bár nem mindegyikük szereti és ezek is okozhatnak puffadást nagyobb mennyiségben.
kölyökkutya sütőtökkel__forrás: sidewalkdog.com
A sütőtök kiváló tápanyag forrás kutyusainknak_forrás: sidewalkdog.com
  • Krumplit. Persze csak módjával mert hizlal. De időnként a vacsorája részeként ehet főzve, sütve burgonyát kutyusunk. Nyersen nem tanácsos adni, mert a héja alatti zöld rész mérgező és, ha akár megpucolva adjuk neki a nyers zöldséget, könnyen kedvet kaphat hozzá, hogy a konyhakertben is kiszolgálja magát.
  • Sajtot! Ezt inkább csak jutalomfalatként, mert szintén hizlal és nehezen emészthető. Viszont alapvetően egészséges és apróra darabolt sajtkockákért sok kutya nagyon szívesen dolgozik a kutyasuliban.
  • Rizst! A rizs kiváló szénhidrát forrás kedvenceink számára így a házikoszt szerves részét képezheti a főt rizs. Emellett gyomor-bélproblémák esetén kicsit jobban megfőzve (nyálkásra szét főzve) kiváló diétás vacsora kutyusunknak.
  • Joghurtot, kefirt, tejfölt. Amennyiben kedveskedni akarunk kutyánknak úgy hagyjuk meg az utolsó kanálnyit a pohár alján és hagyjuk, hogy kinyalja azt. Garantáltan imádni fogja.
rizst evő kiskutya__forrás: dailypaws.com
A rizs az egyik legjobb szénhidrát forrás kutyáknak_forrás: dailypaws.com

A kutyáknak is szüksége van a változatos táplálkozásra.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek