Modern kutyakiképző tanfolyam

Modern kutyakiképző tanfolyam

Egy modern kutyakiképző tanfolyamra szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Ha eddig is érdekelt a kutyakiképzés, de nem találtál olyan tanfolyamot, ami hozzád illik, akkor ez lehet tetszeni fog.

Manapság már egyre többet tudunk a kutyák viselkedéséről, arról, hogy látják a világot, hogyan tanulnak, hogyan kötődnek.

A kutyakiképzés ma már szerencsére több, mint, hogy addig fojtjuk a kutyát ameddig leül.

Egy modern kutyakiképző tanfolyamra szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Ha eddig is érdekelt a kutyakiképzés, de nem találtál olyan tanfolyamot, ami hozzád illik, akkor ez lehet tetszeni fog.

A Kapcsolat & Kommunikáció kutyasuli szervezésében hivatalos felnőttképzés indul. A képzés elnevezése igen beszédes: 

Viselkedési problémás- és családi kutya kutyakiképző tanfolyam.

A képzés során etológusok, tudományos szakemberek, kutyakiképzők, terapeuták, humán terápiás szakemberek, pszichológus és állatorvos adja át a szükséges tudásanyagot a résztvevőknek. Mivel egy kutyakiképzőnek sokkal többet kell tudnia, mint sem, hogy hogy tanítjuk meg a kutyát lefeküdni vagy helyben maradni. A modern kutyakiképzés lényege, hogy a tudományos kutatások eredményeit felhasználva a tréner a lehető leghatékonyabban, erőszakmentesen tudjon segíteni a kutyának és a gazdának egyaránt.

A képzés során a résztvevők elsajátíthatják a leggyakoribb viselkedési problémák kezelésének módszereit, úgy mint a szeparációs szorongás, félelmi problémák, agresszió, bosszú pisi, reaktivitás és így tovább. De tanulni fognak a kölyökkori szocializációról, az idős kutya tanításáról, a kutyák személyiség típusairól. Tanulási módjáról. Megismerkedhetnek a különböző kutyakiképzési módszerekkel, eszközökkel. Megtanulnak motiválni különböző korú, fajtájú, temperamentumú, méretű kutyusokat. Lesz trükktanítás, deszenzitizálás, klasszikus- és operáns kondicionálás.

A képzés során nem használnak se elektromos nyakörvet, se fojtó pórázt, helyette a tanulók megtanulnak kommunikálni a kutyákkal és persze a gazdikkal.

kutya trükk tanítás
Forrás: canva.com

A képzés igen intenzív ugyanis minden héten hétköznap van elmélet (online) és minden hétvégén gyakorlat.

Az elméletet számos neves szakember előadásában hallhatják a jövő kutyakiképzői.

A kutyakiképző tanfolyam előadói és oktatói

Topál József MTA doktora, a HUN-REN Természettudmányi Kutatóközpont Pszichobiológiai Kutatócsoport vezetője, a Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség elnöke

Gergely Anna kutyafitness tréner, FCI Obedience versenyző, a HUN-REN TTK munkatársa

Turcsán Borbála ELTE etológia tanszék posztdoktor kutató

Petró Eszter Do as I do tréner, ELTE munkatárs

Dr Csibra Barbara, etológus és kutyakiképző

Törő Vanda, okleveles viselkedésterapeuta (The ISCP), FFSG, IAABC supporting member, a The Dogvocate tulajdonosa

Urszó Béla az Obedience Hungary Team Sportegyesület elnöke, Obedience edző, Obedience nemzetközi bíró, Országos bajnok, Obedience Nemzetközi kupa győztes

Szabó István a Magyar Agility Szövetség elnöke

Dr Biksi Otília állatorvos, kutya-fizioterapeuta

Sütő Szilvia pszichológus, terápiás kutyakiképző

Benkó Nikoletta szociálpedagógus, állat asszisztált foglalkozásvezető, terápiás kutya gazda

Szabó Dorottya gyászterapeuta

Dr Mózes Borbála állatorvos

Páhoki Judit kutyakiképző

Lukács Gabriella terápiás kutyakiképző, dog dancing oktató, állatorvosi asszisztens, a Kapcsolat & Kommunikáció kutyasuli tulajdonosa, a Labdával a szájban podcast házigazdája.

kutyaiskola
Forrás: canva.com

A gyakorlati órák során a tanfolyam résztvevői megtanulnak egyéni és csoportos órát tartani, trükköket tanítani a kutyáknak. Megtanulják a megfelelő eszköz használatot, a motiváció különböző módjait, a kutyával való empatikus bánásmódot és a gazdikkal való hatékony kommunikáció fortélyai.

A képzésről bővebben a kkkutyasuli.hu oldalon és a Kapcsolat & Kommunikáció Facebook oldalán tudtok érdeklődni.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek