PetWiseCare

PetWiseCare

Piller Pálma állatorvossal beszélgettem a PetWiseCare webalkalmazásról.

Mi a PetWiseCare?

A webalkalmazásunk a kutya-, macska- és egyéb kisállattartók problémájára nyújt megoldást: segítünk, hogy a kedvencek akkor is megbízható, gondos kezekben legyenek, ha a gazdi elutazik, munka miatt elfoglalt, vagy betegség miatt nem tudja biztosítani kedvence mozgatását, etetését, gondozását.

Létrehoztuk az ország első állatszitter képzését, ezáltal minden szitterünk magabiztosan tud helytállni a nehéz helyzetekben is. Mivel elsősegélynyújtást és betegápolást is tanulnak, a speciális gondoskodást igénylő, beteg vagy viselkedési problémás kedvencek ellátását is vállalják.

Webalkalmazásunk platformot biztosít a képzett állatszitterek és állattartók egymásra találásához. Az állatszittereken kívül egyéb kisállatos szolgáltatók is megtalálhatóak az oldalon, térképes kereső által: állatpatikáknak, állatorvosi rendelőknek, kutyakozmetikusoknak, kutyakiképzőknek és kutya iskoláknak nyújtunk megjelenési felületet.

E mellett a kutya- és macskatartók kisállat profilt hozhatnak létre, és kisállat-naplóban vezethetik kedvencük egészségi-állapotváltozásait, viselkedését vagy edzés tervét. – Ezzel innovatívan támogatva a 21. a századi felelős állattartást. 

PetWiseCare csapata
PetWiseCare csapata

Hogy jött létre a PetWiseCare?

2021-ben egy egyetemi tantárgy  (HSUP innovációmenedzsment) keretein belül a vállalkozásötletem bekerült a 100 legjobb, megvalósításra érdemes ötlet közé. Ezután csapatban kezdtünk el dolgozni az ötlet validálásán. Már az egyetemi évek alatt létrehoztuk a vállalkozásunkat és 2021 nyarán piacra léptünk a PetWiseCare-el.

Kidolgoztuk az ország első kutyaszitter-képzését, így minden szitterünk garantáltan hozzáértő, megbízható személy. 

Garanciát vállalunk a szittereinkre: a jelentkezők komoly szűrési folyamaton mennek át, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkeznek, interjú és szóbeli vizsga után kerülhetnek be a szitter közösségbe.

Ki találta ki?

Az ötlet bennem fogalmazódott meg, még az egyetemi éveim alatt. Másfél évvel ezelőtt az 5. nyár volt, hogy egy ismerős farmján vállaltam az állatok ellátását, felügyeletét, míg a gazdák nyaraltak. Kecskefejés közben a szomszéd néni kiabált át, hogy nekik is szükségük lenne hozzáértő állatszitterre jövő nyáron: milyen jó lenne, ha végre ők is elmehetnének nyaralni.

Az állatorvosi egyetem évei alatt számos ismerősöm kért meg, hogy vigyázzak a kutyájára, cicájára, vagy éppen lovára/ lovardájára, amíg ők nyaralni mennek. Később ajánlás útján ismeretlenek is megkértek a kedvenceik felügyeletére. Egy dolog azonban minden gazdiban közös volt: Mindig kijelentették, hogy milyen jó, hogy állatorvostan hallgatóra tudják bízni a kedvenceiket, aki baj esetén is tud cselekedni, vagy épp beteg állatokat ellátni. Látva az igényt a hozzáértő, megbízható állatszitterekre, álmodtam meg az állatszitter képzést, melyet elvégezve bárki állatszerető emberből hozzáértő, profi szitterré válhat.

A webalkamazás kiegészítő funkciói pedig munka közben fogalmazódtak meg, a piaci igények alapján.

PetWiseCare térkép
Az alkalmazás felülete

Szolgáltatók, hogy kerülhetnek fel az oldalra?

Állatszitterként az online képzésünk elvégzése, illetve a sikeres szóbeli vizsga-és interjú abszolválása után lehet szitter-profilt létrehozni oldalunkon, melyet csapatunk ellenőriz és aktivál, ha mindent rendben találtunk.

Az egyéb kisállatos szolgáltatók ( állatorvos, állatpatika, pet-shop, kutyakiképző, kutyakozmetika) szintén tudnak szolgáltatói profilt regisztrálni oldalunkon. Mivel számukra „csak” hirdetési felületet biztosítunk, profiljuk rövid ellenőrzésén kívül nincs egyéb feltétele az oldalunkon való megjelenésnek.

petwisecare kisállat napló
Kisállat napló

Partnerként miért éri meg felkerülni az oldalra?

A szolgáltatók a regisztrációjukat követően felkerülnek térképes keresőnkbe és találati listánkba, így számukra kiváló marketing lehetőség az oldalunkon való megjelenés. E mellett időpont foglalási kérelmet tudnak küldeni nekik az érdeklődő gazdik.

Mi a garancia rá, hogy jó szakembert találok az oldalon?

Az állatszitterekre tudunk garanciát vállalni: képzés elvégzése és sikeres vizsga után állhatnak munkába. Személyesen ismerjük mindannyijukat, és csak olyanokat veszünk fel szittereink közé, akikre mi magunk is rábíznánk kedvenceinket. A többi szolgáltatót az oldalukon megtalálható információk alapján szűrjük.

petwisecare
Sitter kereső

Miért érdemes használni az oldalatokat?

Az oldalunk számos hasznos funkcióval rendelkezik mind állattartóknak, mind a kisállatos szolgáltatóknak. A gazdik számára elsősorban az állatszitterek, kutyasétáltatók foglalása, és ezáltal a megbízható állatfelügyelet a legfontosabb szolgáltatásunk. Állattartóként regisztrálva és kedvencünknek profilt létrehozva oltásemlékeztetőt, parazita ellenes kezelés emlékeztetőt lehet beállítani. E mellett kisállat naplóban vezethető az állat étvágya, anyagcseréje, egészségügyi állapota, kedve, illetve beteg állatok esetében cukorbeteg-napló, epilepszia-napló is vezethető. – A kisállat profil- és napló teljesen ingyenes mindenki számára.

A megbízható szitterek mellett a webalkalmazásunkon keresztül foglalt szittelések során a szitter is hozzáfér az adott állat kisállat-naplójához, így a gazdi távollétében ő is tudja vezetni a naplót, amennyiben erre szükség van, mind a beteg, mind az egészséges kedvencek esetében.

Állatszitterként teljesen egyedülálló képzésben és szitter-közösségben tudnak részt venni a jelentkezők. Szittereink számára havonta gyakorlati workshopokat, találkozókat szervezünk, ahol fejleszthetik tudásukat és hasonló érdeklődésű embereket ismerhetnek meg.

A kisállatos szolgáltatók pedig még több állattartóhoz tudnak eljutni rajtunk keresztül, így újabb vásárlókra tudnak szert tenni általunk.

petwisecare csapata
Csapatunk

Mik a távlati céljaitok az oldallal?

Célunk létrehozni a legprofesszionálisabb állatszitter- és szolgáltatókereső platformot, amely állatorvosi szakértelemmel, megbízhatóan segíti azokat az állattartókat, akik szeretnék kedvenceiknek a legjobbat megadni. Szeretnénk egy olyan jövőben élni, ahol a felelős állattartás, az egymásnak való segítségnyújtás, és állatszeretet magától értetődő.

Edukációs anyagainkkal pedig küldetésünk a hazai és később külföldi állattartók tudatosságának növelése, a felelős állattartás elterjesztése.

Távlati terveink között szerepel a nemzetközi piacra lépés, hiszen a felelős, hozzáértő gondoskodásra nem csak a hazai állattartóknak van szükségük. 

Hiszünk benne, hogy az állatok a gazdi távollétében is a legjobb gondoskodást érdemlik!

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek