Szülői szabadság gazdiknak?

Szülői szabadság gazdiknak?

Amerikában már van szülői szabadság gazdiknak. Szerinted nálunk is jó ötlet lenne bevezetni a gazdi szabadságot?

Szülői szabadság gazdiknak?

Igen Amerikában már vannak cégek, melyeknél a vezetőség felismerte, hogy a kutyák-cicák az új szőrös gyerekek, írja az abc7.com. Manapság sokan gyerek helyett kisállatokkal osztják meg életüket, de persze gyerekes családokban is jó eséllyel teljes jogú családtagok az állatok. És bizony sokszor miattuk kell, kivegyen egy-egy szabadnapot az ember. És, ha van szülői szabadság mikor a gyerek beteg, akkor miért lenne ez másként a szőrös gyerekekkel.

Ha mondjuk, állatorvoshoz kell vinni őket akkor 1-1 órával előbb, elmehet a gazdi a munkából. Természetesen ezt az időt is fizetik a munkavállalónak. Illetve új kutya örökbefogadása esetén jár 1 hét fizetett szabadság, menhelyi kutyus esetén pedig 2 egész hetet ki vehet a munkavállaló.

corgi gazdájával
Forrás: canva.com

Szerencsére hazánkban is egyre több a kutyabarát munkahely, ahova a kutyusokat akár be is lehet vinni és, ha állatorvosi vészhelyzet van, akkor a főnök ugyanolyan megértő, mintha az ember gyereke lenne beteg. Reméljük, hamarosan hozzánk is elér a gazdi szabadság is.

Forrás: abc7.com

naplemente kutya gazda
Forrás: canva.com

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek