Tényleg van kamaszkor a kutyáknál?

Tényleg van kamaszkor a kutyáknál?

Mit gondolsz tényleg van kamaszkor a kutyáknál?

Rengeteg tévhit kering a köztudatban kutyákról. A tinikor is az lenne? Vagy tényleg minden kutya neveletlen szörnyecskévé változik tinikorában?

Nos egy tanulmány szerint van! És egészen hasonló ahhoz, amin mi emberek keresztül megyünk.

Ha az eddig tökéletesen viselkedő kutyád egyszer csak látszólag mindent elfelejtett, amit valaha tanult akkor bizony elértétek a kamaszkort. Ez olyan 8 hónapos koruk körül kezdődik és gazdiként igen kemény hónapokat ígér. Kutyád nem fog mindig visszajönni mikor hívod, nem fog mindig leülni mikor kéred és egyáltalán bármit is kérsz tőle dafke az ellenkezőjét fogja csinálni, ebben biztos lehetsz. Lehet az a legjobb, ha rögtön az ellenkezőjét kéred tőle, mint amit látni szeretnél. Hátha legalább a fordított pszichológia működik.

shelti fa mögött
Mikor hívod a tökéletesen nevelt kutyádat ő pedig egy fa mögött bujkál
Van két jó hírünk a kamaszkor kapcsán

Az egyik, hogy ezen minden kutya-gazdi páros keresztül megy, hacsak nem a tinikor után kerül a kutya a gazdihoz, a másik, hogy csak átmeneti. És a látszat ellenére kutyád nem felejtett el mindent, amit kölyökként tanult.

A Newcastle University, a University of Nottingham, és a University of Edinburgh kutatói előbb 69 labrador és goldi bevonásával, majd további 285 kutyával, melyek között voltak keverékek és németjuhászok is arra jutottak, hogy a tinikor minden kutyánál ugyanolyan idegesítő, fajtától függetlenül. Még a híresen intelligens és együttműködő fajták képviselői is megkukulnak mikor beköszönt a tinikor és sokszor tényleg csak azért sem fogadnak szót. A tanulmány során arra jutottak a kutatók, hogy a tinikutyák sokszor még egy idegennel is szívesebben dolgoznak, mint a gazdájukkal és nem azért, mert már nem szeretik a gazdit. Ez egyszerűen egy dackorszak. 

malamutok a  parkban
Egyszerűen minden érdekesebbé válik, mint a gazdi

A megoldás pedig a türelem és a humorérzék és büntetés helyett, sok-sok jutifalat és játék dacos kedvenceddel.

Persze, le lehet szídni, ha ötödszörre sem jön vissza, de mindig tartsd szem előtt, hogy ez csupán átmeneti időszak és teljesen normális. Törekedj arra, hogy ilyenkor is építsd a kapcsolatodat idegesítővé vált kedvenceddel, ahelyett, hogy lerombolod, amit addig felépítettetek.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek