Mit jelent, ha a kutya szeme könnyezik?

Mit jelent, ha a kutya szeme könnyezik?

Tudnak e emberi módon sírni kedvenceink?

 Való igaz, hogy kedvenceink érzelmek széles tárházát élik meg, ugyanúgy, mint mi. És ezeket az érzelmeket ki is tudják mutatni, oly módon, hogy a gazdi megértse, de ez nem jelenti azt, hogy úgy fejezik ki örömüket, bánatukat ahogyan mi. Amennyiben nem tudjuk mit jelent bizonyos viselkedés vagy testi tünet, mint a könnyezés akkor kérdezzük meg állatorvosunkat.

Nem szabad felruházni őket emberi tulajdonságokkal, érzelmekkel ugyanis így nem fogunk tudni segíteni nekik mikor tényleg szomorúak vagy éppen betegek. Ismerjük fel kutyánk stressz jeleit, betegségre utaló tüneteit, hogy tudjunk neki segíteni. 

Forrás:dogtime.com
Forrás:dogtime.com

Mit jelent, ha a kutya szeme könnyezik

Nem azt, hogy sír. Ha azt látjuk, hogy kedvencünk szeme könnyezik akkor keressünk fel egy szemész állatorvost ugyanis a könnyezés általában valamilyen szemészeti probléma jele, amit gyógyszerrel kell kezelni vagy éppen meg kell műteni. A befelé forduló szempillák például gyakoriak bizonyos fajtáknál és könnyezést okoznak mivel, a szempillák folyamatosan irritálják a szemfelszínt és kezeletlenül komolyabb problémákhoz vezethetnek. De lehet ennél prózaibb oka is annak, hogy potyognak kutyánk könnyeit, például, hogy belement valami a szemébe, amit mi nem látunk. Tehát, ha könnyezik, hunyorog, sokat pislog, kaparja, dörzsöli a szemét vagy éppen pirosnak látjuk akkor vigyük el szakorvoshoz.

Forrás:inf.news
Forrás:inf.news

Miből tudom, ha kutyám szomorú

A kutyák is tudnak sírni fájdalmukban vagy éppen félelmükben, bánatukban, ilyenkor vonyítanak, nyüszítenek, magyaráznak, de nem könnyeznek. Emellett, a testbeszédük és tekintetük lehet árulkodó. Lehetséges, hogy füle, farka lent van és segélykérően néz ránk. Bujkál. Láthatóan szorong, szomorú. Nem akar játszani, nem akar enni. Amennyiben ilyet tapasztalunk kutyánknál és nem tudjuk az okát úgy mielőbb vigyük orvoshoz és ha nem egészségügyi ok áll a háttérben akkor konzultáljunk ilyen problémára szakosodott kiképzővel.

Azzal, ha emberi érzelmekkel, viselkedésekkel ruházzuk fel kutyánkat azzal csak magunkat áltatjuk és nem segítünk neki. Gazdiként a mi felelősségünk, hogy felismerjük kutyánk igényeit, érzelmeit.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek