ACANA

Kutya Macska

A kutya-és macskaeledelek egy új kategóriáját alkottuk meg az Acana termékekkel. A termékfejlesztés során kétféle szempontot vettünk figyelembe; először, az evolúció során kialakult húsban és fehérjében gazdag étrendet; másodszor, olyan alapanyagokat használunk fel, amelyeket a környéken élő partnereink fenntartható módon termeltek, tenyésztettek vagy halásztak, és naponta szállítanak a konyhánkba.

Image Description
1990

Tartalomjegyzék

Megosztás

Acana márka története

A gyár Kanada nyugati részén Edmonton mellett, Alberta tartományban található. Az alapító célja az volt, hogy ne csak az USA-ban gyártott termékek legyenek elérhetőek a piacon, hanem a kanadai gazdik hazai márkával is táplálhassák a házi kedvenceiket, és létrejött az ACANA márka (Alberta és Canada).

Az 1990-es évek elején indult gyártás a kezdetekben csak Kanada nyugati részét látta el szárazeledelekkel, de a kiváló minőség híre az évtized végén eljutott Európába, és ettől a pillanattól kezdve megállíthatatlan a sikerszéria.

Magyarországra 2000-ben érkezett az első szállítmány ACANA. Az ORIJEN márka 2006-ban jelent meg, a szó jelentése a „kezdet”, utalva a ragadozók eredeti, ősi étrendjére. Azonnal sokkolta az európai piacokat: semmi gabona, magas fehérje és sokféle húsból készült. Mindezek a jellemzők abban az időben elképzelhetetlenek voltak, hiszen szinte az összes táp tele volt gabonával, alig volt bennünk hús, az is leginkább vágóhídi hulladék. Az ORIJEN egy kisebb pánikrohamot is kiváltott a hazai konkurenseinknél, még az Állatorvostudományi Egyetem nagyágyúival is lövettek ránk, teljesen sikertelenül. A mai napig a legfelső minőségi kategória csúcsának számít az ORIJEN, trónkövetelőknek se híre, se hamva. 2013. év egy újabb mérföldkő: megjelennek az Freeze-Dried (fagyasztva szárított) jutalomfalatok és teljes értékű eldelek.

Külön említés érdemel ez a csúcstechnológia!

A freeze-dry (FD) konyhánkban található nitrogén alagutakban gyorsfagyasztjuk a nyers húsokat és belsőségeket nagyon alacsony hőmérsékletre (-55°C - 70 °C), azonnal bezárva az értékes tápanyagokat. A 18 óráig tartó fagyasztva szárítás folyamata során, az alapanyagok megfagyott nedvességtartalmát jégpára formában távolítjuk el vákuum segítségével, mialatt a víz folyékony halmazállapota kimarad. Ez azt jelenti, hogy kizárólag a víz távozik el a húsokból, belsőségekből és halakból, a táp-, illat- és ízanyagok koncentrált formában ottmaradnak a helyükön, ennek köszönhetően lesznek táplálóak és rendkívül ízletesek az ORIJEN és ACANA FD- jutalomfalatok és az ORIJEN FD-eledelek, a kutyák és macskák imádják!

Egyediség

Az ACANA gyártásakor több mint 30-féle húst és legalább 35-féle belsőséget használunk fel a különféle termékekben! A páratlan választék a baromfihúsoktól, a vörös húsokon keresztül a tengeri és édesvízi halakig terjed. Nincs hasonló sem a piacon!

Gyártás- gyár bemutató

A Champion Petfoods-nak két konyhája van Kanadában és az USA-ban (Kentucky). A kanadai konyhában főzzük az Európába kerülő száraz kutya-és macskaeledeleket, az amerikai konyhánkban pedig a fagyasztva szárított termékeink készülnek. A felhasznált alapanyagaink jelentős része FRISS vagy NYERS. A friss alapanyagokat kizárólag hűtéssel tartósítjuk, a nyers alapanyagokat a legfrissebb állagukban fagyasztjuk le.

Ennek abban van a jelentősége, hogy a feldolgozottság szintje a lehető legalacsonyabb, ezért a tápanyagok kevésbé sérülnek, mielőtt megfőzzük (extrudálás), illetve fagyasztva szárítjuk az összetevőket. A friss vagy nyers alapanyagok naponta érkeznek a konyháinkba közvetlenül a farmerektől, a rancserektől és a halászoktól. Ezért az élelmiszerlánc a lehető legrövidebb, ez a növeli a termékbiztonságot és garantálja a magas minőséget. Az emberi fogyasztásra is alkalmas friss vagy nyers húsaink a farmokról, a rancsokról és Csendes-vagy az Atlanti-óceánból jellemzően pár nap alatt érnek a konyháinkba, majd 2 nap múlva bekerülnek a tápszemcsékbe.

Acana értékei

Biológiai szükségleteknek megfelelő eledeleket gyártunk friss vagy nyers alapanyagokból macskáknak és kutyáknak. A biológiai szükségleteknek megfelelő eledelnek tükröznie kell a természetes étrendben található húsok mennyiségét, frissességét és változatosságát.

WholePrey (EgészPréda): a ragadozó a zsákmányállat szinte összes részét elfogyasztotta, ezért az ACANA és ORIJEN termékek a húsok mellett belsőségeket, porcokat és emészthető csontokat tartalmaznak. Ezért a felhasznált halak jelentős részét EGÉSZBEN főzzük meg.

Nincs bérgyártás! Saját termékeinket, saját magunk készítjük.

Díjak, elismerések

  • 2017: Az év márkája
  • 2016: Marketing kiválóság díj
  • 2015-16: Kiemelkedő minőségű kutyaeledel
  • 2009-12: Az év kisállateledel a legjobb 10 kutyaeledel - Márka 1. heleyezés

Társadalmi szerepvállalás

Az Acana nem téveszti meg a gazdikat (ld. hipoallergén termékek) és ha a vásárló minket választ, a kutya és a macska nem fog élelmiszeripari melléktermékeket/ hulladékot enni.

Acana termékek:

Gyakori kérdések

A csomagolást gondosan lezárva, száraz, hűvös helyen tartandó.

Az ACANA Light & Fit táp javasolt, amelyet több kiszerelésben megtalál a Petissimo.hu felületén.  Minden testméretű kutya számára megfelelő.

A nagy mennyiségű friss vagy nyers alapanyag miatt, pl. egy halas ACANA termék esetében a tápszemcse színe függ a lehalászott halállomány korától is.

Ki kell próbálni több különböző tápot, pl. halast, vörös húsost. Általában sikerül megtalálni a kedvenc összetételt a választékból, ha mégsem , érdemes kipróbálni a száraz táp nedvesítését. A nedvesítés alatt azt értjük, hogy a kimért száraz eledelt annyi kézmeleg vízzel öntjük fel, hogy pont ellepje, majd állni hagyjuk pár percig.  A nedvesítés során puhulnak a szemcsék és jobban felszabadulnak az illatanyagok.

Az ACANA Grass-Fed Lamb 5 % étrendi rostot tartalmaz, amely segít támogatni az egészséges bélflórát, ami egy tökéletesen működő emésztőrendszer elengedhetetlen része.  A táp az összes fajta és méretű kutya részére bármely életszakaszban adható.

Bejelentkezés

Írd meg véleményed, pontozz, kommentelj a bejelentkezés után

Image Description