FORESTO

Kutya Macska

Ne aggódjon, védelmezze cicáját és kutyáját: a bolhák problémájára végre kezében lehet a megoldás!

Image Description

Tartalomjegyzék

Megosztás

Foresto® nyakörv macskáknak és kutyáknak

A szagtalan, vízálló és könnyen felhelyezhető Foresto® nyakörv egyszerű és akár nyolc hónapig tartó megoldás lehet házi kedvencének a bolhák és kullancsok ellen.A nyakörv fokozatosan, kis adagokban bocsátja ki a hatóanyagokat, így akár 8 hónapon át is védelmet nyújthat az állatnak.

A bolhákat és kullancsokat érintkezés útján képes elpusztítani, vagyis ahhoz, hogy kifejtse hatását, az élősködőknek nem kell megcsípniük a háziállatát.+* A boltokban számos bolha és kullancs elleni készítmény kapható, és mindegyik kicsit másként hat. A szájon át bevehető termékeknél a hatóanyag a véráramba kerül, és a szer akkor végez a parazitával, amikor a bolha vagy a kullancs megcsípi az állatot, vagyis felszívja a vérét. A Foresto® nyakörv aktív hatóanyaga ezzel szemben szétoszlik az állat bőrén és szőrén, és akkor képes kifejteni a hatását, amikor az élősködők érintkezésbe kerülnek a szerrel. Egyszóval nincs szükség arra, hogy a bolhák vagy kullancsok megcsípjék kedvencét.+* 

Hogyan hat?

A polimermátrixba integrált két hatóanyag – imidakloprid és flumetrin – lassan, fokozatosan jut be a kutya bőrébe és bundájába. A nyakörvnek köszönhetően egy láthatatlan védőréteg alakul ki, amely elriasztja a kullancsokat (ez az úgynevezett repellens vagy táplálkozás ellenes hatás), valamint pusztítja a hatóanyaggal érintkező kullancsokat és bolhákat.

Jótékonyság

2020 évben 3. alkalommal került megrendezésre a Forestoval az állatmenhelyekért program. A meghirdetett jótékonysági program keretében magyarországi állatmenhelyet működtető közhasznú szervezetek pályázhattak az összesen 3 millió forint összértékű támogatásra. A támogatás összegét a díjazott menhelyek állatorvosi szolgáltatásokra fordíthatták, híven a Foresto® értékeihez.

Használati javaslat

 1. Közvetlenül használat előtt távolítsa el a nyakörv védőcsomagolását.
 2. Tekerje ki a nyakörvet, és a belső feléről szedje le az esetlegesen ott maradt műanyag összekötő kapcsokat.
 3. Helyezze a nyakörvet a kutyája vagy cicája nyakára, de ne túl szorosan (ha két ujját kényelmesen be tudja csúsztatni a pánt és az állat nyaka közé, akkor jó).
 4. A túllógó pántot bújtassa át az övbújtatón, és a fennmaradó részből vágjon le egy akkora darabot, hogy egy 2 cm-es rész lógjon ki a bújtatóból.
 5. Időnként ellenőrizze a nyakörvet, és ha szükséges, igazítsa meg, különösen, ha növésben levő kölyökről van szó.

Figyelem!

Vásárlás előtt mindig ellenőrizze, hogy eredeti Foresto® terméket tesz-e a kosarába! Az eredeti termékek kizárólag állatorvosi rendelőkben, állatpatikákban vagy állatfelszerelési üzletekben és a Petissimo.hu -n kaphatók. 

Gondosan tanulmányozza át a termék használati utasítást! Kérjen állatorvosától további felvilágosítást!

Gyakori kérdések

A Foresto® kutyák számára készült nyakörv, amely akár nyolc hónapon át hatásos lehet a bolhák és kullancsok ellen. Ez azt jelenti, hogy a nyakörv felhelyezése után akár nyolc hónapig nem kell más bolha és kullancs elleni készítményt alkalmaznia.

A Foresto® nyakörv lassan, fokozatosan adagolja a hatóanyagokat. A bolha és kullancs elleni szer rákerül az állat bőrére és bundájára, ezután szétoszlik a teljes testfelületen, és akár nyolc hónapon keresztül képes kifejteni bolha- és kullancsellenes hatását.

A Foresto® nyakörv két hatóanyagot tartalmaz: imidaklopridot, amely pusztítja a kifejlett és lárvaállapotú bolhákat, valamint flumetrint, amely távol tarthatja a kullancsokat a kutyától, ám végez is velük, függetlenül attól, hogy életciklusuk éppen melyik fázisában vannak.

Kullancsok a Foresto® nyakörv viselése közben is megjelenhetnek a kutyán, például úgy, hogy a kutya barangolás közben magával sodorja őket. A nyakörv érintkezés útján hat, vagyis azt nem akadályozhatja meg, hogy egy kullancs az állat bundájára kerüljön, ám amikor már ott van, ki lesz téve a hatóanyagok repellens (táplálkozás ellenes) és kullancsirtó hatásának. Esetenként előfordulhat, hogy a kullancs beleakaszkodik a kutya bőrébe, különösen, ha a kutya egy kullancsokkal erősen fertőzött területen járt. Ám megfelelő védekezéssel a kullancsokat a nyakörv távol tarthatja és elpusztíthatja, még mielőtt lehetőségük nyílna a vérszívásra.

A nyakörv két hatóanyaga egy polimermátrixba van bezárva, vagyis nem a nyakörv felszínén találhatók. Ennek ellenére meg kell akadályozni a nyakörv megrágását. Abban a valószínűtlen esetben, ha a kutya megenné a nyakörvét, enyhe gyomor- bélrendszeri tünetek jelentkezhetnek, például hígabb bélsár. Amennyiben ez bekövetkezik, forduljon állatorvoshoz. Ha a kutyának sikerült a szájába vennie a nyakörvet, akkor minden bizonnyal túl lazán volt feltéve. Ha két ujját kényelmesen be tudja csúsztatni a pánt és az állat nyaka közé, akkor se nem szoros, se nem laza a nyakörv, hanem pont jó.

A Foresto® nyakörvet héthetesnél idősebb kortól már viselhetik a kölyökkutyák is.

Nem. Fontos, hogy rögtön feltegye az új nyakörvet, különben megeshet, hogy a bolha- és kullancsellenes hatás nem érvényesül kellő mértékben.

Nem, ilyesmiről szó sincs. A nyakörv alapvetően szagtalan.

A Forestónál nincs szükség a nyakörv nyújtására. Csupán annyit kell tennie, hogy a használati utasítást követve felhelyezi a nyakörvet a kutya nyakára, és a nyakörv így is akár nyolc hónapig hatásos tud lenni a bolhák és kullancsok ellen.

Nem, pórázt nem rakhat a nyakörvre, mivel az az erő, amellyel az állat húzza a pórázt, kinyithatja a biztonsági zárat, és a nyakörv elszakadhat. A Foresto® mellett használja a szokásos nyakörvet, és ehhez erősítse a pórázt.

A Foresto® nyakörv vízálló, és nem kell levenni úsztatás vagy fürösztés előtt sem. A hatóanyagok egy polimermátrixba vannak bezárva, és nem kerülnek a vízbe pancsolás vagy úszás közben. A hatóanyagok az állat bőrének lipidrétegében és szőrén találhatók, és még ha ezt a lipidréteget részben le is mossa magáról a kutya, a nyakörv pótolja a hiányzó hatóanyagot, és az állat újból élvezheti a nyakörv bolha- és kullancsellenes hatását.

A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését vagy gyakori samponos mosását azonban el kell kerülni, mivel ezek csökkenthetik a hatékonyság időtartamát. Vizsgálatok alapján a havonta ismételt samponos fürdetés vagy teljes átnedvesedés nem csökkentette számottevően az akár 8 hónapig tartó hatékonyságot kullancsok esetében, bár a hatóanyag újbóli eloszlása a bundán időt vett igénybe. A bolhaellenes hatékonyság viszont fokozatosan csökkent az 5. hónaptól kezdődően.

A Foresto® nyakörv vízálló, és vizes kutyán is kifejti hatását. Ezért úszás vagy pancsolás előtt nem kell levennie a kutyáról. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését vagy gyakori samponos mosását azonban el kell kerülni, mivel ezek csökkenthetik a hatékonyság időtartamát. Vizsgálatok alapján a havonta ismételt samponos fürdetés vagy teljes átnedvesedés nem csökkentette számottevően az akár 8 hónapig tartó hatékonyságot kullancsok esetében, bár a hatóanyag újbóli eloszlása a bundán időt vett igénybe. A bolhaellenes hatékonyság viszont fokozatosan csökkent az 5. hónaptól kezdődően.

Természetesen. A két nyakörv egymással egyidejűleg használható, mivel a Foresto® nyakörv mindaddig ki tudja fejteni hatását, amíg a kutya bundájával érintkezésben van.

Noha ritkán, de megesik, hogy a kutya a felhelyezést követő pár napon a nyakörv környékét kezdi vakarni. Ellenőrizze, hogy nem túl szoros-e a nyakörv. Enyhe reakciók, például viszketés, a bőr kipirosodása és szőrhullás ugyan előfordulhat, és a tünetek rendszerint egy-két héten belül megszűnnek anélkül, hogy a nyakörvet el kellene távolítani. Vannak azonban esetek, amikor segíthet, ha ideiglenesen, a tünetek elmúlásáig levesszük a nyakörvet. Nagyon ritkán a felhelyezés helyén bőrgyulladás, gyulladásekcéma, léziók vagy vérzések alakulhat ki: ilyenkor a nyakörv eltávolítása javasolt. Ha aggódik vagy bizonytalan a teendőket illetően, kérjük, forduljon az állatorvosához.

A kölyökkutyák eltérő ütemben fejlődnek. Azt tanácsoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizze a nyakörvet, és ha kell, igazítsa meg. Nézze meg a fenti videót arról, hogyan kell helyesen felhelyezni a nyakörvet, és mindig kövesse a termék használati utasítását.

Erről határozottan lebeszélnénk. Az ilyesfajta használatot még nem tesztelték, ám előfordulhat, hogy ettől gyengül a nyakörv hatásfoka. Az optimális bolha és kullancs elleni hatás eléréséhez folyamatosan viselni kell a nyakörvet, és szükség szerint, de legalább nyolc havi használat után új nyakörvet kell felhelyezni. Ugyanakkor, ha csupán átmenetileg vette le a nyakörvet (például a szőrzetápolás idejére), abból nem lehet baj.

A használt nyakörveket vagy a nyakörv egyéb részeit a helyi szabályozásnak megfelelően kell kezelni. A terméket nem szabad természetes vízbe (folyóba, tóba stb.) dobni. 

Egyetlen Foresto® nyakörv akár nyolc hónapig is védelmet nyújthat kutyájának. A nyakörvet a használat egyedi körülményeit mérlegelve, de nyolc hónap után mindenképpen cserélni szükséges egy újra, hogy a nyakörv hatásfokában ne legyenek törések.

A Foresto® nyakörv vízálló, és akkor is képes kifejteni hatását, amikor az állat vizes lesz. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését vagy gyakori samponos mosását azonban el kell kerülni, mivel ezek csökkenthetik a hatékonyság időtartamát. Vizsgálatok alapján a havonta ismételt samponos fürdetés vagy teljes átnedvesedés nem csökkentette számottevően az akár 8 hónapig tartó hatékonyságot kullancsok esetében, bár a hatóanyag újbóli eloszlása a bundán időt vett igénybe. A bolhaellenes hatékonyság viszont fokozatosan csökkent az 5. hónaptól kezdődően.

Értékelés

5
 • Review rating
 • Review rating
 • Review rating
 • Review rating
 • Review rating
értékelés

Vélemények

GG
2021. Jan. 21.

Gina Groza

 • Review rating
 • Review rating
 • Review rating
 • Review rating
 • Review rating

Bejelentkezés

Írd meg véleményed, pontozz, kommentelj a bejelentkezés után

Image Description