TICKLESS

Kutya Macska Ló

A Tickless története tíz évvel ezelőtt kezdődött Olaszországban, amikor a kereskedelmi múltú üzletember Kiss Dániel – a ProtectOne Kft. alapítója és vezérigazgatója – találkozott egy professzorral, aki kullancsbetegségben veszítette el a kutyáját. A professzor sokféle kísérletet végzett, hogy megoldást találjon a kullancsok ellen, így született meg az ötlete egy innovatív terméknek, amely ultrahang kibocsátásával tartja távol a kullancsokat.

Image Description
2010

Tartalomjegyzék

Megosztás

A Tickless márka története

A kullancsok hatalmas problémát jelentenek az elmúlt évek során. Manapság már szinte mindenhol megtalálhatóak és számos veszélyes betegséget terjeszthetnek, mint például a Lyme-kór, ami az emberekre és állatokra egyaránt veszélyt jelent. 

A Tickless története tíz évvel ezelőtt kezdődött Olaszországban, amikor a kereskedelmi múltú üzletember Kiss Dániel – a ProtectOne Kft. alapítója és vezérigazgatója – találkozott egy professzorral, aki kullancsbetegségben veszítette el a kutyáját. A professzor sokféle kísérletet végzett, hogy megoldást találjon a kullancsok ellen, így született meg az ötlete egy innovatív terméknek, amely ultrahang kibocsátásával tartja távol a kullancsokat.

Dániel azonnal meglátta a lehetőséget benne, mivel egy hatékony vegyszermentes termékről volt szó, ami remek megoldás az idős, beteg vagy allergiás kutyák számára is. A legtöbb kullancsriasztó ugyanis vegyszerek tömkelegét tartalmazza, és egyre több háziállat tulajdonos keresi a vegyszermentes megoldást a vérszívó paraziták ellen.

Dániel megvásárolta a jogokat és elkezdte gyártani, illetve forgalmazni a Tickless terméket Európában, ahol nemsokára az egyik elsőszámú vegyszermentes kullancsrisztóvá vált a piacon.

Díjak, elismerések

BigSEE - Termék design díj, 2020 (A Tickless Mini termékünkkel)

Mivel jobb, mire alkalmas, miben más?

A Tickless egyszerű és hatékony védelmet nyújt a kullancsok ellen. A készülék vegyszermentes, biztonságos, környezetbarát és könnyen használható. Preventív eszköz, amely, ultrahang-impulzus kibocsátásával működik, amelyek érzékelhetetlenek számunkra és állataink számára, de zavarják a kullancsokat, így tartva őket távol. 

Mivel vegyszermentes, a Tickless biztonságos megoldás fiatal, idős, beteg és vemhes állatok számára. Mivel a kutyák és macskák nem az egyetlenek, akiknek aggódniuk kell a kullancsok miatt, a Tickless embernek (beleértve a csecsemőket és gyermekeket), valamint a lovaknak tervezett termékeket is kínál.

A Tickless mögött álló technológia tudományosan igazolt,  számos teszten esett át laboratóriumokban, egyetemeken és kullancsokkal fertőzött területeken, egyértelmű eredménnyel. 

A legutóbbi, tavaly elvégzett teszt lenyűgöző eredményeket hozott: a teszt résztvevőinek 94% -nál egyáltalán nem volt kullancs, 6% -nál kevesebb volt a kullancs, és 0 résztvevő tapasztalta, hogy több volt a kullancs. 

A Tickless termékek a kullancsok mellett egy másik bosszúságot okozó parazitát, a bolhákat is riasztják, továbbá a vállalat nemrégiben bemutatott egy olyan termékcsaládot, amely csökkenti a poratkák számát otthonunkban, amelyek sok ember és állat allergiájának forrása.

Gyakori kérdések

A Tickless olyan frekvenciájú ultrahangot bocsát ki, amely emberek és állatok számára érzékelhetetlen, de zavarja a kullancsokat és bolhákat, ezáltal távol tartva azokat.

Az ultrahang nagyfrekvenciájú hanghullám (20.000 Hz felett), amelyet az emberi hallás nem érzékel. Az emberek általában 20-20,000 hertz (Hz) között hallanak – gyermekkorban jobban, később egyre gyengébben. Bár a kutyák és a macskák sokkal jobban hallanak az embernél, a TICKLESS által kibocsátott 40 kHz-es hanghullámot ők sem érzékelik, így a készülék számukra is teljes biztonsággal használható. 

Nem. Bár a kutyák és a macskák az embereknél sokkal jobban hallanak, a TICKLESS által kibocsátott ultrahangok nem zavarják őket. A kutyák kb. 25-30 kHz-ig hallják az ultrahosszú tartományú hangokat, míg a macskák akár 35 kHz-ig. A TICKLESS készülék 40 kHz-es frekvencián a kisállatok számára is biztonságosan működik. 

Igen. A TICKLESS 2012-ben szigorú tesztelésen ment keresztül. A hatékonyságát többek között az olaszországi Camerino Egyetem Orvosi Mikrobiológiai laboratóriuma bizonyította, illetve 2018-ban a VCA Animal Hospital, az Egyesült Államok legnagyobb, állatorvosait összefogó hálózata végzett kutatást a megbízásunkból.

A termék nem vízálló, de nedvességgel szemben fokozottan ellenálló (IP31). Vízzel való érintkezés után az eszköz azonnali kiszárítása javasolt és utána tovább használható. A kiszárított TICKLESS termék (nem forró levegőt fújó hajszárítóval) valószínűleg tovább működik, de az elázás hatással lehet az elem élettartamára. 

Az IP, azaz Nemzetközi Védettségjelölés egy műszaki berendezés áramköreit védő burkolat környezeti behatások elleni védettségét jelzi. A TICKLESS az IP31 besorolást kapta, azaz vízzel szemben fokozottan ellenálló. 

A TICKLESS készülék eső esetén is fennhagyható, ez esetben hazajutáskor a készüléket ki kell szárítani (nem forró levegőt fújó hajszárítóval).

Nem! Nagyon fontos a termék hatékony működése érdekében, hogy a kibocsájtott ultrahang-hullámokat ne fojtsuk el azzal, hogy letakarjuk a rácsos oldalt. 

Igen. Az eszköz hatótávolsága kb 1.5 méter, ami védi az állat egész testét. 

A hatékony működés érdekében a készüléknek folyamatosan az állatra rögzítve kell lennie. Ha az állat nyakörvét otthon leveszed, javasoljuk a TICKLESS HOME otthoni készülék használatát. 

Átlagos időjárási és hőmérsékleti körülmények között a Human, a Hunter és a Horse készülék 3000 órán át működik, míg a Baby/Kid /Pet készülékek 6-12 hónapon át használhatók. 

Nem. A TICKLESS zárt rendszer, így nem lehetséges cserélni benne az elemet. Amennyiben megpróbálod felfeszíteni, az károsíthatja a készülék elektronikáját és az eszköz nem fog működni.

Amennyiben újratölthető készüléket szeretnél, a TICKLESS MINI termékcsaládot javasoljuk! 

A LED-del bármikor ellenőrizheted az eszköz működését a következő módokon: 

A TICKLESS BABY, KID és PET készülékek esetén a gomb egyszeri megnyomására felvillanó LED az eszköz megfelelő működését jelzi. 

A TICKLESS HUMAN és HUNTER készülékek esetében a gomb megnyomását követően 4 rövid zöld villanás a bekapcsolást, míg a hosszú piros villanás a kikapcsolást jelzi. Bekapcsolt állapotban a fény kb. 5 percenként felvillan. 

Igen. Sajnos jelenleg nincs olyan parazita elleni készítmény, mely kullanccsal nagyon erősen fertőzött területen garantálni tudja a 100%-os védelmet, így a TICKLESS mellett bármely más kullancsriasztó termék használata extra védelmet jelenthet. 

Igen. Nincsen ismert összefüggés az ultrahangok és az epilepszia között, sőt, az ultrahanghullámokat sok esetben az epilepszia tüneteinek enyhítésére is használják.

Nem. A TICKLESS veszélyes vegyi anyagok használata nélkül védi kedvencedet az élősködőktől. Környezetbarát, nem tartalmaz vegyszereket vagy illatanyagot, így kölyök, idős, beteg, vagy vemhes állatokon is biztonságosan alkalmazható. 

A TICKLESS kullancsriasztót a rajta lévő csipesszel, vagy a nyíláson átvezetett zsinórral lehet a ruházathoz rögzíteni. Ne fojtsd el a kibocsátott ultrahang-hullámokat azzal, hogy zsebbe, vagy táskába teszed a készüléket. 

A készülék működése szempontjából lényegtelen, hogy melyik irányba helyezed fel a készüléket. A készülék rácsos fele nézhet az állat teste felé, de kifelé is, a lényeg, hogy ne takard le a rácsos oldalt, mert azzal elfolytod az ultrahanghullámokat. 

A kullancs el fog pusztulni. Egy átlagos otthoni környezetben azok a kullancsok, amelyek nem táplálkoztak valószínűleg 24 órán belül el fognak pusztulni. Nedves helyen 2-3 napig maradnak életben . Azok a kullancsok, melyek táplálkoztak, egy kicsivel tovább életben maradhatnak, de nem elég ideig ahhoz, hogy szaporodjanak vagy újra vért szívjanak.

Bejelentkezés

Írd meg véleményed, pontozz, kommentelj a bejelentkezés után

Image Description