Tundra

Kutya Macska

A Tundra végeláthatatlan tájain évszázadok óta élnek és vadásznak a farkas falkák. A Tundra termékek létrehozásakor szigorúan azt tartottuk szem előtt, hogy mely tápanyagokra van szüksége a farkasoknak. Ezek a tápanyagok természetes módon megtalálhatóak az általuk elejtett zsákmány állatokban.

Image Description
1993

Tartalomjegyzék

Megosztás

A Pro Pet Koller és a Tundra termékek története

Cégünk családi vállalkozásként működik 1993-as alapítása óta, az alapítók Werner és Veronika Koller. Székhelyünk Németországban található. Kezdetben Kanadai szuper prémium minőségű száraz kutyaeledelt forgalmaztunk, majd elkezdtünk magas minőségű kisállat eledelt importálni Észak Amerikából. 2013-ban fellendült a kereslet a gabonamentes termékek iránt így ideje volt visszatérni a Kanadai termékekhez. A Koller család kifejlesztett egy teljesen új termék családot TUNDRA néven.

Tundra kutyaeledel
Tundra kutyaeledel

A kutyák és macskák számára készült gabonamentes tápok, magas hústartalommal, melyek összetételének köszönhetően megakadályozzák a magas vércukorszint kialakulását. 2016-ban tanulmányaik befejeztével a házaspár fiai Michael és Markus Koller vették át a vállalat vezetését, folytatva apjuk munkásságát. Kezdetben Kanadában gyártották a Tundra termékeket, azonban a fenntartható fejlődés jegyében 2019-ben áthelyezték a gyártást Németországba. 2020-ban bővült a termék paletta a nedves tápokkal. A gyártás áthelyezésével lerövidült a szállítási út és ezáltal sokkal környezet barátabb logisztikát tudtak kialakítani és jelentősen lecsökkent a széndioxid kibocsátást.

A farkas a vadász és a Tundra az ideális zsákmány

Tundra termékek megszületése

A Tundra végeláthatatlan tájain évszázadok óta élnek és vadásznak a farkas falkák. A Tundra termékek létrehozásakor szigorúan azt tartottuk szem előtt, hogy mely tápanyagokra van szüksége a farkasoknak. Ezek a tápanyagok természetes módon megtalálhatóak az általuk elejtett zsákmány állatokban. Miután tanulmányoztuk a kutyák őseinek táplálkozási szokásait világossá vált a számunkra, hogy komoly fejlesztésekre van szükség az összetevőkben. Ahogy a farkasok úgy a kutyák is főként húsevők, de valójában a zsákmány gyomor tartalmának elfogyasztásával füveket, zöldségeket és gyümölcsöt is esznek. A kutyák emésztőrendszere ugyanúgy épül fel, mint a farkasé és ugyanolyan tápanyag szükségleteik vannak. A Tundra termékek kiegyensúlyozott tápanyag tartalommal rendelkeznek és gabonamentesek. Kizárólag a legjobb összetevőkből készülnek, emberi fogyasztásra alkalmas minőségű húsokat, halakt, gyümölcsöket és zöldségeket használunk fel gyártásuk során.

Tundra filozófia

A Tundra filozófiája természetes étrend kialakítása a különböző állatfajok számára. Termékeinket magas több, mint 90%-os hústartalom és a funkcionális összetevők felhasználása jellemzi. A gyártás technológiánk megfelel a legújabb tudományos sztenderdnek, avagy rövid főzési idő, a magasabb vitamin tartalomért. Emellett nem használunk mesterséges tartósítószereket, színezékeket, szójatermékeket, aromákat vagy mesterséges anyagokat, de csontlisztet, cukrot és sót sem.

Miért gabonamentes?

A gabonafélék, mint a búza, kukorica, rizs számos ételallergia forrásai kedvenceinknél ezért mi kizárólag gabonamentes tápokat gyártunk. Emellett csakis friss, csontozott, hormonmentes húsokat használunk, amik megfelelnek az emberi fogyasztásra szánt élelmek minőségi szintjének. Mérsékelt fehérje tartalom biztosítja a magas fokú emészthetőséget és a káros mellékhatások, mint túlsúly, máj- és vese problémák valamint viselkedési zavarok kiküszöbölését. Burgonya helyett, édes burgonyát használunk a magas vércukorszint és cukorbetegség megelőzése érdekében.

Mitől egyedi a Tundra?

A Kanadai formulától ami a „Gold Standard“ a minőségi kutya-, macskaeledel gyártásban. A kanadai gyártók úttörők voltak a kisállateledel gyártás területén a magas hústartalom és funkcionális összetevők használatában.

A Tundrával elértük, hogy alacsony ökológiai lábnyomot hagyva biztosítsuk a kanadai minőséget. Azzal, hogy a gyártást áthelyeztük Németországban sokkal közelebb került a felvevő piachoz. Szinte minden hozzávalót Németországból szerzünk be, sokukat a közeli régiókból. Hosszútávú együttműködésben állunk termelőkkel. Emellett hazai farmerektől szerezzük be a húsokat. A Tundra száraz és nedves eledelei, jutalomfalatainkkal kiegészülve tökéletes táplálást biztosítanak kedvenceink számára.

Gyártás és minőség menedzsment

Hat hentes dolgozik a Pro Pet Kollernek akik professzionálisan vágják és osztályozzák a húsokat. Ezután a húsokat ledarálják, keverik, adagolják és óvatosan főzik.

Tundra macska száraztáp
Tundra macska száraztáp
 • A Nedves tápokat hidegen töltik be.
 • Rövid főzési idő a vitaminok megóvása és a különleges íz érdekében.
 • Kis tételek előállítása.
 • Humán fogyasztásra alkalmas nyersanyagok.
 • Hosszútávú partner kapcsolatok megbízható, ellenőrzött termelőkkel.
 • Kontrollált nyersanyag szállítási rendszer.
 • A lehető legnagyobb oda figyelés az előállítás során - feldolgozás, töltés, csomagolás.
 • Minőség ellenőrzés – szag, látvány, íz (ez utóbbiról csapatunk 4 lábú tagjai gondoskodnak).

Tundra értékek

Miért tesszük amit teszünk?

Az állatok mindig családunk részét képezték. Azt szeretnénk, hogy az általunk gyártott eledelek legyenek a legjobbak a piacon. Megfizethető áron, a gazdik számára átlátható összetevőkből készítve.

Hogyan tesszük ezt?

 • Világos, hiteles és könnyen érthető dokumentációkkal.
 • Humán fogyasztásra alkalmas minőségű összetevőkkel.
 • Fenntarthatóságra törekedve helyi termelőktől vásárolt összetevőkkel.

Mit is teszünk?

Családi vállalkozásunk elkötelezett a gazdik megfizethető árú, szuper prémium állateledellel való kiszolgálásában, mely termékeket Németországban gyártjuk.

Arra törekszünk, hogy ár-érték arányban vezető piaci szerepet töltsünk be a legmagasabb követelményeknek megfelelve, alacsonyabb árat biztosítva versenytársainkénál. A fenntarthatóság tekintetében úttörőnek számítunk a globális kisállat eledel piacon.

Tundra jutalomfalat
Tundra jutalomfalat

Gyakran ismételt kérdések

Nem! Minden termékünk cukormentes, gabonamentes és mesterséges adalékoktól mentes. A gabonával az a probléma, hogy gyakran szennyezett lehet nehézfémekkel, penésszel.

Következetesen elzárkózunk a nem természetes adalékok használatától. Magas minőségű eledeleink nem tartalmaznak se színező anyagokat, se tartósítószereket, se pedig aromákat.

Sok gazdiban felmerül ez a kérdés. Általánosságban 12 hónapos kort adunk meg iránymutatásként a váltásra, viszont ez mindig függ a cica, kutya fajtájától, egyéni fejlődési ütemétől így érdemes lehet megkérdezni az állat kezelő orvosát.

Nagyon kevés állat tolerálja a máról-holnapra történő eledel váltást. Ez hasmenést okozhat amit gyakran tévesen táplálék intoleranciának gondol a gazda. Éppen ezért javasoljuk a fokozatosság betartását a tápváltáskor. Először csak az adag egy negyedét cseréljük le új tápra, majd minden nap nagyobb arányban keverjük bele az új eledelt a régibe, lépésről-lépésre elhagyva a régit. Ilyen módon egy hét alatt át lehet állni a új tápra.

Kölyökként naponta többször kis adag ételt kell adni a kis kutyáknak. Ez az első 6 hónapban, naponta 3-4 alkalmat jelent. Felnőttkorban napi 1-2 alkalommal egyen kedvencünk. A kétszeri etetés előnye, hogy kevésbé telítődik a gyomor. Ez különösen nagytestű kutyáknál célszerű, csökkentve ezzel a gyomorcsavarodás kockázatát.

A túl sok fehérje káros lehet a kutyák számára. A túl sok fehérje ugyanis megterheli a májat, mert le kell bontania a fehérjék emésztése során a bélben keletkező mérgező ammóniát, és karbamiddá kell alakítania, amely aztán a vesén keresztül ürül ki. A fölösleges ammónia bejuthat a véráramba is így agyi elváltozásokat okozva, melyek eredménye viselkedés problémák kialakulása lehet. Ha ez még nem volna elég a kutya fizikai egészsége is károsodhat. A Tundra éppen ezért csak kiváló minőségű, könnyen emészthető fehérjéket tartalmaz. A túl sok fehérje bevitel tünetei: hányinger, bélgázok, rohamok és kellemetlen szagú ürülék.

Amennyiben a kutya nem jut elég fehérjéhez, vagy nem megfelelő minőségű a fehérje amihez hozzájut úgy a fehérje hiány jelei rendszerint 2-3 hét után már jelentkeznek. Úgy, mint csökkent étvágy, a bőrproblémák, fakó szőrzet, szőrhullás, súlycsökkenés, termékenységi rendellenességek és így tovább.

Elsőre úgy tűnhet, hogy kutya és macskaeledeleink összetétele azonos. Azonban az összetevők százalékos aránya más, igazodva a két faj eltérő tápanyagigényeihez. Például a macskák számára nagyon fontos a taurin bevitel, míg a kutyák szervezet képes ezt előállítani.

Bejelentkezés

Írd meg véleményed, pontozz, kommentelj a bejelentkezés után

Image Description