A golden retriever, aki szembeszállt egy pumával

A golden retriever, aki szembeszállt egy pumával

Angel a golden retriever, aki szembeszállt egy pumával, hogy megmentse 11 éves gazdáját.

Borítókép: briansmale.photoshelter.com

2010.-ben Kanadában történt, hogy a 11 éves Austin Forman-t megmentette kutyája, akinek a neve stílusosan Angel azaz angyal volt. Mert ugye a név kötelez…

Austin kint volt a kertjükben a 18 hónapos golden retriever Angellel és tűzifát gyűjtött. Míg normál esetben a kutya ilyenkor boldogan rohangál és játszik addig ez alkalommal végig gazdája mellett maradt és idegesnek tűnt. Mint utóbb kiderült a közelben tartózkodó puma miatt, ami egyszer csak rárontott a gyerekre. Angel nevéhez hűen kettejük közé vetette magát, lehetőséget adva 11 éves gazdájának a menekülésre.

retriever családjával_forrás_ briansmale.photoshelter.com
Forrás: briansmale.photoshelter.com

Austin berontott a házba és magán kívül próbálta elmondani édesanyjának mi történt, aki először nem is értette a zaklatott fiú mondanivalóját. Elmondása szerint rászólt fiára, hogy higgadjon le és kezdje elölről. Austin annyit bírt kinyögni, hogy Angelt éppen megeszi egy puma. Szerencsére a helyi járőrök rendkívül gyorsan oda értek és lelőtték a nagymacskát. A golden retriever az utolsó percig harcolta ragadozóval, miután lelőtték, úgy kellett leemelni Angelről. De amint kiszabadult oda sietett kisgazdájához és átvizsgálta nem esett e baja. Csak ezután ült le megpihenni mielőtt elrohantak vele az állatorvoshoz. Angel súlyos harapásokkal és karmolásokkal került kórházba, főleg a feje sérült, de szerencsére teljesen felépült. Austin és nagypapája steakkel kényeztették az orvostól haza térő hőst. Állatorvosa szerint szerencse, hogy hamar kijöttek a rendőrök, mert a puma egész biztosan megölte volna a derekasan küzdő kutyát.

Neme véletlen, hogy a golden retriever golden retriever az egyik legnépszerűbb kutyafajta világszerte.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek