Boston Terrier Múzeum

Boston Terrier Múzeum

A Boston Terrier Múzeum Texas-ban található és megszámlálhatatlan ereklyével és cukisággal várja a fajta rajongóit.

A Boston Terrier Múzeum tulajdonosa Bob Hambright, a kiállítást 2007-ben nyitotta meg, de a gyűjtői szenvedély sokkal régebbre nyúlik vissza. Azóta megboldogult feleségével Francissel 1991-ben kezdték el a boston terrierek boston terrierek gyűjtését. Bob elmondása szerint a még Francissel együtt felkutatott tárgyak a kedvencei, mert a közös utazásaikra, élményeikre emlékeztetik.

A Bostoni teadélután mintájára, íme a Boston teadélután_forrás: rover.com
A Bostoni teadélután mintájára, íme a Boston Terrier teadélután_forrás: rover.com

Mr Hambright hamar kinőtte a házukat a kollekciójával, ekkor először a famegmunkáló üzletét alakította át és költöztette át a gyűjteményt, majd mikor ez is kicsivé vált ugyanis a gyűjtéssel továbbra sem tudott felhagyni ismét elköltöztette kincseit. Ekkor megvásárolta a helyi hajdani Pitts Kórházat, ami mióta bezárt több vállalkozásnak adott otthont, de végül Boston Terrier Múzeummá vált.

Boston múzeum_forrásS: kcbd.com
Van itt kis boston, nagy boston, közepes boston_forrás: kcbd.com

És hogy volt e a párnak igazi Bostonja?

A válasz természetesen igen. 1971-ben AJ volt az első ilyen kutyájuk, aki a gyerekeikkel nőt fel és őt még másik 4 fajtatársa követte az évek során.

boston terrier múzeum__forrás: rover.com
Több ezer relikvia egy helyen_forrás: rover.com

Hogy kezdődött a Boston Terrier függőségük?

Eredendően Francis üveg dísz gyűjteménye miatt járták a bolhapiacokat, kirakodóvásárokat, antikvitásokat ezen útjaik során kezdte Bob a Bostonokat gyűjteni és valahogy sosem tudott leállni vele. És a kirakodóvásárok korát követte az eBay kora. Ezzel valóban korlátlanná vált a gyűjtemény gyarapításának lehetősége. Bob lassan a Múzeumot is kinővi. A készlet jelenleg a hihetetlen szóval írható le, vannak művészi megmunkálású szobrok és vicces használati tárgyak, apróságoktól az életnagyságú Bosikig. Van óra, pipa, takaró, szobor, só- és borsszóró, ajtózárak, papír nehezékek, ajtótámaszok. Bármi, ami boston.

Szobor a boston terrier a múzeumból_forrás: kcbd.com
És még egy különlegesség a múzeumból_forrás: kcbd.com

Nem tudom van e aki Bob Hambright-nál jobban szereti a fajtát, de az biztos, hogy sok 'bosi' gazdi örül, hogy megosztja a kincseit a nagyközönséggel.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek