Elveszett kutya tért haza furcsa sérüléssel

Elveszett kutya tért haza furcsa sérüléssel

Elveszett kutya tért haza furcsa sérüléssel, de szerencsére teljesen jól van.

Minden gazdi legnagyobb félelme vált valóra mikor az alaszkai Wales településen eltűnt Nanuq az egy éves aussie. Szerencsére haza került, de érdekes kalandjai lehettek míg távol volt.

Számos csodával határos módon hazataláló vagy (külső segítséggel) haza kerülő kutyáról, cicáról hallunk.

De, hogy egy ausztrál kutyafajta túl éljen egyedül egy hónapot az alaszkai jégmezőkön?

Nanuq az egy éves aussie aussie, aki családjával Alaszkában él, feltehetően a jégmezők mozgásának is köszönhetően 150 mérföldet, vagyis kb 240 km-t tett meg egy hónap alatt.

térkép
Forrás: explorerweb.com

A kutya Gambell településen él gazdáival, de egy családi kirándulás során Savoonga-ba látogattak, ahol Nanuq és a család másik kutyája elveszett. A másik kutyus, néhány hét után került meg. De Nanuqnak ekkor még híre hamva sem volt. 

Míg nem egy nap Alaszka Wales településén tűnt fel egy fiatal aussie. Megtalálói a Facebookon posztoltak képet a fiatal juhászkutyáról, hogy megtalálják a gazdáit. A gazdit Mandy Iworrigan-t édesapja kereste fel azzal, hogy egy Nanuq szerű kutyát találtak Walesben. Mintegy 150 mérföldre Savoonga-tól. A gazdi nem hit a szemének mikor megnézte Facebookon a kutya fotóját. Azonnal tudta, hogy az ő kutyájuk az.

nanuq
Forrás: thepochtimes.com

Pontosan nem tudjuk mi történhetet Nanuqal ebben az egy hónapban, de Mr Iworrigan szerint madarakat, fókákat ehetett és a jégmezők mozgásának köszönhetően került ilyen messze Savoonga-tól. Mr Iworrigan igen büszkén nyilatkozott arról, hogy kedvencünk ilyen életrevaló, okos kutya, hogy túl élte ezt a hónapot a jégmezőkön.

Nanuq egy nagy harapás nyommal tért vissza, ami a helyiek szerint rozsomák vagy fóka harapásból származik. Az biztos, hogy kalandos lehetett Nanuq útja. Mrs Iworrigan repülővel utazott el, hogy haza hozza a család kutyáját. Az aussie egész jól nézett ki mikor érte jött családja, leszámítva feldagadt, összeharapdált lábát.

nanuq
Forrás: dogingtonpost.com

A hős kiskutya azóta újra otthon van szerető családja legnagyobb örömére.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek