Kipróbáltuk a Virbac Veggiedent fogtisztítót

Kipróbáltuk a Virbac Veggiedent fogtisztítót

A főnököm javaslatára kipróbáltuk a Virbac Veggiedent fogtisztítót.

Virginia a lelkes tesztalany

Sziasztok Lukács Gabi vagyok a Petissimo Magazin Bloggere. Állatorvosi asszisztensként fontos számomra, hogy állataim jó minőségű eledelt és jutalomfalatokat kapjanak. Annál is inkább, mivel a kutyám Virginia allergiás így, ha nem megfelelő tápot vagy csemegét kap akkor bizony jöhet az allergia gyógyszer. A főnököm javaslatára kipróbáltuk a Virbac Veggiedent fogtisztítót. Nem mintha kimondottan lepedékesek lennének a fogai, de 11 éves kutyaként már használja őket egy ideje így nem árt néha egy kis fogtisztítós jutalomfalat fogai egészségének megőrzése érdekében, illetve a kellemetlen szájszag megelőzésére.

fekete kutya a nappaliban
Virgi a teszttermékkel

A Virbac Veggiedentről

Maga a termék növényi alapú, gluténmentes összetevőkből készült és nem tartalmaz mesterséges összetevőket. Ez már óriási előny egy gabonaallergiás kutya esetében, így bátran ajánlottam fel Virginek terméktesztelésre. A gyártó azt ígéri, hogy csökkenti a kellemetlen szájszagot és tisztítja a fogakat, azonban a csomagoláson fel is tűntetik, hogy a fogmosást nem helyettesíti a fogkő képződésre hajlamos kutyusok esetében. Ezt korrekt dolognak tartom. Viszont az összetevők alapján egy valóban egészségesnek mondható jutalomfalatról beszélhetünk. Összetevőit tekintve kukoricakeményítőt, glicerint, szója fehérjét, rizs lisztet, sörélesztőt, szorbitolt, kukoricacsövet, poliolt, cikória inulint és gránátalmát tartalmaz. Tényleg mellőzték az állati eredetű, illetve gabonás összetevőket. A beltartalma is meggyőző a 19%-os fehérje és a 0,9%-os zsír tartalommal.

Virbac Veggiedent és fekete kutya
Virbac Veggiedent

Vélemény

Mi az L-es kiszerelést próbáltuk ki. Meg kell mondjam kellemesen meglepődtem mekkora csomagról beszélünk 15 darab elég tisztességes méretű rágókát tartalmazott. A javasolt mennyiség napi egy darab és mivel Virgi nem kap minden nap jutalomfalatot, így egy-két hétig biztos kitart majd ez az adag. Én nagyon megérősnek tartom, pláne más hasonló termékekhez képest. Ezenkívül nem utolsó szempontként maga a termék nem kellemetlen szagú, sem beleszagolva a csomagba, sem miközben a kutya esetlegesen a nappaliban elfogyasztja. Sőt beleszagolva a csomagolásba kellemes, frissítő, növényi illata van. A kellemetlen szagú jutikkal mi rögtön kiküldjük a kertbe, de ez télen nem a legkellemesebb a számára. Meg is jegyeztem, hogy ez bent is fogyasztható nasi lesz. Az is kellemes csalódás volt, hogy azért egy 5 percig elcsócsálta. Ugye minél keményebbek ezek a fogtisztítók annál inkább tisztítják a fogakat. Tehát az 1 másodperc alatt eltűnik a kutyában típusú termék, nem biztos, hogy ellátja a funkcióját. Emellett, a zsíros rágókák után azonnal menni szokott inni, itt ez sem volt. Nem lesz szomjas tőle. Nekem, ami még nagyon fontos, hogy nem akart belefulladni. A préselt bőr termékek rendszeresen felragadnak a szájpadlására és a nyelőcsövében és ez nem valami biztonságos, így ezeket csak felügyelettel szokta megkapni, hogy ha úgy van kitudjam szedni a torkából (nem egyszer megtörtént). Ennél a terméknél erről szó sem volt, simán egyedül mertem hagyni vele, míg megette. Emellett Virgi megőrül érte. Már háromszor kapott belőle, de napközben is többször mutogatja, hogy „ott van a polcon, ha szeretnél adni”! Összességében nekünk nagyon bejön ez a termék, csak ajánlani tudjuk!

kutya fogtisztítót eszik a teraszon
Virginek igen pozitív véleménye van a termékről

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek