2021 Macskák Nemzetközi napja alkalmából Magyarország "legcicáit kerestük"!

2021 Macskák Nemzetközi napja alkalmából Magyarország "legcicáit kerestük"!

2021 Macskák Nemzetközi napja alkalmából Magyarország legcicáit kerestük és meg is találtuk! De mitől is különlegesek ezek a bársonytalpú gyönyörűségek?

Magyarország Legbátrabb, Legokosabb, Legügyesebb, Legfurcsább cicáját kerestük!

Diégó és a „Mamája” története, avagy a hét legcukibb párosa!

Mi a legcukibb és a legfurább cica címre pályázunk. A mi kicsi Diégónk története: Diégónk nálunk született 3 testvérével együtt. Áfonya, Diégó anyukája ivartalanítva lett, amikor a gyerekek már majdnem 3 hónaposak voltak. Áfonya így beköltözött a házba műtét utáni lábadozásra. Diégónak nagyon hiányzott az anyukája, így Ninát a moszkvai őrkutyánkat kezdte el követni. Annyira megszerette Nina Diégót, hogy már elkezdte szoptatni is, mire a testvérek is Ninán kezdtek el csüngeni. Majd észrevettem, hogy Ninának megindult a tejcsi is úgy, hogy soha nem volt még vemhes sem. Már hívtam az állatorvost, hogy mit tegyek, a kutya szoptatja a cicákat. Azt mondta, hogy ha magától nem választja el őket, akkor közbe kell avatkozni. Aztán eltelt még egy kis idő, Diègó még erősebb lett, így Nina kutyánk leválasztotta, de a szerelem azóta is tart közöttük. Én még soha nem hallottam ilyenről, gondoltam megosztom a mi történetünk.

A történetet : Harsányi- Czél Adriennek köszönhetjük! 

Kismacska kutyamamájával
Diego mamájával őrzi a házat

Vikike a hét leghősiesebb cicája!

Vikike körülbelül fél éves volt (2020. januárjában), amikor a bal oldalán nagy kiterjedésű, húsig lenyúzott, elhalt bőrrel találták. Már ekkor is olyan kedves, szelíd volt, hogy dorombolt, bújt, pedig iszonyú fájdalmai lehettek. Sebestyén doktor úr csodát művelt, 2 hónap alatt rendbe hozta őt. De ő is elmondta, hogy ehhez Vikike szelíd, de konok gyógyulni akarása is kellett. Gyönyörű gyémántbundás kispárduc lett. Csak egy kis szőrhiány emlékezteti az egykori bajra. Azóta is egy végtelenül kedves cicus, emberekkel és más cicákkal is. Ő is a Pelyhes Peti Alapítvány védence volt.

A történetet Bacskó Ágnesnek köszönhetjük!

Gyógyult fekete cica
Gyógyult, boldog Vikike

A legrendszeretőbb cica Picike!

Következő legcicánk Picike, aki nem elégedett meg a macskaalommal!

Picike nevű cicám szó szerint szobatiszta lett! Mindig figyelt, hogy miért ülök rá a WC-re és ő is rászokott. A WC használat után természetesen minden alkalommal ellenőrzi, hogy sikerült e tökéletesen beletalálni abba. Egyébként egy utcáról mentett cica.

A történetet: Horváth Ildikónak köszönhetjük!

Macska ül a wcn
Pici a mosdóban

Sütemény és Bandita, a legkeményebb testvérpár

Sütemény szfinx cicánkat 2018-ban láttam meg egy menhelyen. Egy ketrecben ordított, traumás, bántalmazott cica volt. Valahogy azonnal éreztem segítenem kell rajta, és hosszú hónapok alatt, végül elnyertük a bizalmát. A mindenkitől rettegő, félelmében mindenkit megtámadó cica egy kezesbárány lett, konkrétan ő a férjem legjobb barátja. Ha hazaérünk, rohan elénk, rátámaszkodik a térdünkre, így jelzi, hogy vegyük fel, egy igazi szeretetgombóc. Bandita tavaly csatlakozott a kis családunkhoz, sajnos pár héttel azután, hogy hozzánk került, alig 5 hónaposan kiderült, hogy halálos beteg. Az orvosok maximum 9-10 nap túlélési időt jósoltak neki.

Main coon és Szfinx
A túlélő testvérpár

 Akkor 2 kilós kis csöppség volt még. Nagyon szerettük első pillanattól fogva, így nem is volt kérdés harcolunk. Hála a világ legjobb állatorvosának Bandita hónapról hónapra jobban lett 3 hónapig minden nap hordtuk orvoshoz. Ma már több mint 7 kg egy igazi szépség és mindig megkönnyezzük a dokival együtt, hogy mekkora harcot vívtunk érte közösen. Sütivel imádják egymást, bár az egyik egy kopasz cica, a másik pedig egy torzonborz Maine coon mégis olyanok, mint az igazi testvérek. Kukát borogatnak, együtt lopkodják az ételt a konyhapultról (Bandita két lábra állva eléri), vagy épp madár lesen vannak az ablakban. Ők a mi kis családtagjaink, bár igaz, mindkettejük életéért keményen megharcoltunk, úgy érezzük megérte, hisz rengeteg szeretetet adnak és sokszor csalnak mosolyt az arcunkra.

A történetet: Tutor Imrének és Adélnak köszönhetjük!

És végül, de nem utolsósorban a legkutyább cica Dixy!

Dixy egy igazi kalandor macska, aki imád velünk együtt kirándulni. Néha kutyának képzeli magát, ilyenkor az eldobott botok után ered.  

Emellett még sok látványos trükköt is tud, többek között:

  • ül
  • fekszik
  • pitizik
  • pacsit ad
  • forog-pörög
  • szlalomozik
  • kúszik
  • hempereg

Dixy jelenleg 4 éves. Egészen kölyökkora óta tanítok neki trükköket, klikker tréninggel. Ez a fajta tanítási módszer csak pozitív megerősítésen alapszik, vagyis nincs ráerőltetve semmi, mindent élvezettel tanul. Távolugrást is "tanítottam" neki és nagy meglepetésünkre 2018-ban nagyobbat ugrott mint a macska távolugrás akkor aktuális Guinness rekordja.

A történetet Balogh Bettinek köszönhetjük!

Kiránduló cica, hámban
Dixy a kiránduló "kutya"

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek