Bobbi a csodakutya

Bobbi a csodakutya

Bobbi a csodakutya, egy Skót juhász keverék volt és a világ egyik leghíresebb kutyája. Az élő, eleven Lassie!

Bobbi a csodakutya, egy Skót juhász Skót juhász keverék volt és a világ egyik leghíresebb kutyája. Az élő, eleven Lassie!

Borítókép forrás: alanehunter.com

Bobbi 1921-ben látta meg a napvilágot és élte gondtalan kutya életét szerető családjával Silverton, Oregon-ban. 1923-ban a család rokonlátogatásra ment, Wolcott, Indiana-ba. És nem akarván magára hagyni kedvencüket, őt is magukkal vitték a nyaralásra. Minden gazdi legrosszabb rémálma vált valóra az úton, mikor 3 kóbor kutya rátámadott Bobbira, aki ijedtében elrohant.

Bobbi a csodakutya_forrás: /ingur.com
Bobbi: forrás:ingur.com

Családja Frank Brazier, Elisabeth Brazier és a gyerekek Nova és Leona kétségbeesetten keresték, de nem találtak rá. A család lesújtva utazott haza a mintegy 2551 mérföldnyire / 4105 km-nyire lévő otthonukba kutyájuk nélkül.

Bobbi és Nova_forrás: oregonlive.com
Bobbi és Nova_forrás: oregonlive.com

1924. februárjában a család arra lett figyelmes, hogy valaki kapirgálja az ajtót és mikor kinyitották ott állt Bobbi, piszkosan, sebesen, lefogyva, karmai teljesen elkopva. A kutya minden jel szerint hegyvonulatokon gyalogolt át, folyót úszott át a leghidegebb téli időszakban, de haza tért családjához. Átlag napi 23 km-t kellett megtennie és ki tudja honnan tudta merre menjen. A hűséges kutya hamarosan amerikai hírességé vált. Számos újságban jelent meg története, mese könyveket írtak történetéről. 1924-ben Bobbi játszotta saját magát a kalandjáról szóló filmben. Ahogy ismertté vált a története, jelentkeztek azok az emberek, akik segítették a kutyát az útja során.

Bobbi útja_forrás:offbeatoregon.com
Bobbi útja_forrás:offbeatoregon.com
Bobbi segítői_forrás: oregonencyclopedia.org
Az újság cikkek megjelenése után jelentkeztek Bobbi segítői_forrás: oregonencyclopedia.org

Levelekben mesélték el a családnak a kutya velük töltött idejét így aztán pontosan képet kaphattak az útvonaláról is. Úgy tűnik a kutya bejárta azokat a helyeket, ahol gazdáival jártak Wolcottban, majd nem találva őket több irányba is elindult gazdái szagát keresve. Végül visszafelé követte a benzinkutakat, ahol odafelé aludtak családjával. Portlandban otthonától már nem is olyan messze, hosszabb ideig lábadozott egy Ír származású hölgynél aki ápolta a súlyosan sérült lábát mielőtt a kutya tovább indult volna. Bobby végül 1927-ben hunyt el, sírja zarándok hely lett csodálói számára.

Bobbi autón_offbeatoregon.com
A hűséges kutya végül haza ért_forrás: offbeatoregon.com

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek