Guinness Rekorder Macskák

Guinness Rekorder Macskák

Guinness Rekorder Macskák! A legkisebb, a leghosszabb, a leggazdagabb és még sorolhatnánk! A teljesség igénye nélkül összeszedtünk Nektek néhány érdekes rekorder cicát.

Grumpy Cat

A legtöbb like-ot kapott macska (https://www.facebook.com/TheOfficialGrumpyCat) Hírneve 2012-ben kezdődött mikor gazdája Tabatha Bundesen testvére kirakott róla egy képet a Reddit-en. A képet 48 óra alatt egymillióan látták, Grumpy ezután igazi internetes mémmé vált hála mogorvának tűnő pofijának. Grumpy 2012-2019-ig élt, húgyuti fertőzés okozta halálát.

Grumpy cat, forrás: nbcnews.com
Grumpy cat alegtöbbet Like-olt cica, forrás: nbcnews.com

Lilieput

A legalacsonyabb cica Lilieput a 13,3 cm magas (a talajtól a válláig mért távolság) Munchkin Munchkin cica. Lilieput a rekord bejegyzésekor (2015) 10 éves volt és gazdájával Christel Young-gal Kaliforniában élt. Ekkor már hasnyálmirigy problémái voltak és öregecskén mozgott. Christel fontosnak érezte, hogy Lilieput pozitív figyelmet kapjon ugyanis évekig több negatív, mint pozitív jelzővel illették a cicát, rendhagyó külseje miatt. Mióta megkapta a világ legalacsonyabb cicája címet azóta a közösségi médiában a kommentek 90%-a elismerő és pozitív.

Lilieput a legalacsonyabb cica, forrás:katzenworld.co.uk
Lilieput a legalacsonyabb cica, forrás:katzenworld.co.uk

Stewie

A valaha volt leghosszabb cica, nem meglepő módon egy Main Coon volt, Mymains Stewart Gilligan a barátainak csak Stewie 123 cm volt. 2013-ban jegyezték be valaha volt leghosszabb macskaként, 2013. januárjában hunyt el.

Stewie a leghosszabb cica, forrás: huffingtonpost.co.uk
Stewie a leghosszabb cica, forrás: huffingtonpost.co.uk

Blackie

A valaha volt leggazdagabb macska Blackie, akire elhúnyt gazdája 1988-ban 12,5 millió dollárt hagyott. Ben Rea az elhúnyt nem akarta családja ember tagjainak adni vagyonát, és a szeretett 15 cicájából Blackie élte túl őt így végrendeletében meghagyta, hogy vagyonát osszák szét 3 állatmentő szervezet között akik gondoskodjanak cicájáról. Emellett vízvezeték szerelőjének, szerelőjének és kertészének hagyott némi pénzt bár jóval kevesebb pénzt, mint Blackienek és a mentett állatoknak. Házát egy barátjára hagyta. Egyébként Ben húga is hasonlóképpen végrendelkezett és menhelyekre hagyta vagyonát.

Blackie richest cat forrás: landofcats.net
Blackie a legtehetősebb cica, forrás: landofcats.net

Nala

A legtöbb instagramm követővel rendelkező cica (2020-ban) Nala, instagramm oldala a nala_cat, 2020-ban  4,361,519, követője volt. A sziámi tabby keverék macskát a menhelyről fogadta örökbe gazdája.

Nala cat, forrás: peoplemap.co
Nala a legtöbb követővel rendelkező cica, forrás: peoplemap.co

Waffle

A legnagyobbat ugró macska rekordját Waffle the Warrior állította fel 2018. januárjában. Waffle  213.36 cm-re tudott elugrani. Ekkor 10 éves volt!

Waffle cat, forrás:boredostrikes.com
Waffle a legmesszebb ugró cica, forrás:boredostrikes.com

Rubble

Rubble a valaha volt legöregebb cica. Rubble 31 évig és 3 napig élt, kölyökkorától első gazdájával, Michele Heritage-gel, óriási szeretetben, Angliában. A gyermektelen Michele 20.-i születés napjára kapta a cicát akit elmondása szerint gyermekeként szeretet. Michele egy interjúban beszélt arról, hogy Rubble szerinte azért élt ilyen sokig, mert rengeteg szeretet kapott és hálás a sorsnak, hogy ilyen sok évet kapott kedvencével.

Rubble a legöregebb cica, forrás: dailymail.co.uk
Rubble a legöregebb cica, forrás: dailymail.co.uk

A cica Michele testvérének egy barátjánál született mikor ő először elköltözött a szülői házból és kicsit magányosnak érezte magát így gondolta egy kis cica jó társa lesz. Michele másik cicája amúgy nem kevesebb, mint 25 évet élt, bevallása szerint a titok, hogy úgy bánt cicáival mint a saját gyermekeivel. Rubble állapota néhány nap alatt romlott le nagyon és mikor felhagyott kedvenc szokásaival Michele már tudta, hogy ez a vég. Rubble élete utolsó napján is elment a környéken sétálni ahogyan mindig, de haza már nem jött. Gazdái szerint meghalni ment el.

Alexis

Az egy perc alatt legtöbb trükköt bemutató cica rekordját Alexis és gazdája Annika Moritz állították fel a közelmúltban 2020. június 10-én. Alexis nem kevesebb, mint 26! trükköt mutatott be. Annika 11 évesen kapta Alexist és szint azonnal neki látott kedvence kiképzésének. Gazdája elmondása szerint Alexisnak szüksége van a gazdájával való összebújásra, de a szabadságra is.

Alexis a legtöbb trükköt tudó cica és gazdája Anika, forrás: guinnesworldrecords.com
Alexis a legtöbb trükköt tudó cica és gazdája Anika, forrás: guinnesworldrecords.com

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek