Hogy éld túl kutyusod kölyökkorát?

Hogy éld túl kutyusod kölyökkorát?

Hogy éld túl kutyusod kölyökkorát? Mikor minden nap szétrág valamit. És mindig rosszban sántikál.

Nincs is nagyobb öröm, mint egy új kiskutya érkezése! Úgy egy hétig, ameddig zavarban van és megjátssza, hogy ő a legjobb kutya a világon. Aztán egyszer csak elkezdi biztonságban érezni magát, ami csodálatos! És elkezd önmaga lenni, ami csodálatos! És elkezd rongálni és bepisilni és véleményt formálni, ami „csodálatos”…

tacsi kölyök bújik gazda lábához
Forrás: canva.com

Viccet félre téve tényleg óriási élmény mikor kölyökkutyád elkezdi megmutatni a személyiségét, megismered őt és megszeretitek egymást. De azért tényleg oltári mázli, hogy a kölyökkutyák irtó cukik, különben kedvesebb élné meg a felnőttkort. Mert agyoncsapnánk őket mikor a héten harmadszorra megyünk arra haza, hogy szétrágott egy díszpárnát, levert egy virágot, és minden olyasmit csinált, ami nekünk vagy sokba fog kerülni vagy csak dühítő.

Hogy éld túl a kölyökkort?

 

Játssz nagyon sokat kutyusoddal

A közös játék, sok egyéb előnye mellett arra is jó, hogy szorosan kötődjetek egymáshoz így mikor arra érsz haza, hogy a lakás katasztrófa sújtotta övezet, akkor kisebb eséllyel ölöd meg.

Tanuljatok sokat

Első héttől érdemes elkezdeni tanítani kutyusodat. Nem csupán azért, hogy hátha előbb megtanulja, hogy ugyan ne rágcsálja már a kanapét, de azért is, mert a fejben lefárasztotta kutya kiegyensúlyozottabb és kisebb eséllyel keres magának feladatot, míg egyedül van otthon. Lehetőleg úgy hagyd otthon, hogy volt előtte séta, tanulás és játék a testben és fejben fáradt kutyus kevesebb kárt okoz otthon.

labdázó kölyökkutya
Forrás: canva.com

Legyen, mivel elfoglalja magát

Egy kölyökkutyának nehéz 6-8-10 órát nyugton maradni, nem is várható el tőle. Ha mégis muszáj órákig egyedül lennie, gondoskodj róla, hogy legyen mit csinálnia. Tölts meg egy szimatszőnyeget, egy Kongot, egy jutalomfalatos labdát finomságokkal és úgy hagyd egyedül.

Ne hagyd sokszor, túl sokáig egyedül

Mint mondtam, nem várható el egy kiskutyától, hogy szeressen egyedül lenni, így ne kelljen sokszor e gyedül lennie. Vidd magaddal dolgozni vagy vidd át egy családtaghoz, ha hosszú napod lesz. Esetleg keress egy kutya sittert, aki napközben kiviszi sétálni.

rágcsáló babakutya
Forrás: canva.com

Legyenek közös programok

Nyilván míg kicsi addig csak óvatosan szabad mozgatni, így másfél éves koráig a közös program ne agility vagy teljesítmény túra legyen. De tanulhattok trükköket, elviheted magaddal a kávézóba, és könnyebb terepen egyre nagyobbakat tudtok majd sétálni is. A kutyaovi és a kutyasuli és szuper közös elfoglaltság. 

Legyen kutyatársasága

Ha kutyusod sokat tud fajtársaival játszani, akkor kiegyensúlyozottabb és boldogabb lesz. Hidd el nem szeretnél egy szorongásos problémákkal küzdő kutyust, ha lehet boldog, vidám is kedvenced.

játszó kölyökkutya
Forrás: canva.com

Legyen humorod!

Ez a legfontosabb legyen humorod! És tegyél el mindent, amit féltesz, mielőtt egyedül hagyod otthon kutyusodat, mert ami elől marad az nincs biztonságban.

fűben rágcsáló kutya
Forrás: canva.com

És gondolj arra, hogy olyan gyorsan felnőnek a kiskutyák! Élvezd ki míg tart, mert nagyon gyorsan megy az idő!

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek