LEGO agility

LEGO agility

Szeretitek kutyusoddal a kutyás sportokat? Esetleg imádtál LEGO-zni, netán most is gyűjtöd a különleges szetteket, akkor a LEGO agility tetszeni fog!

Interjú Szalay Péterrel a LEGO agility megálmodójával

Interjú Szalay Péterrel a LEGO agility megálmodójával

LG: Mit kell tudnunk rólad? Mivel foglalkozol?

SZP: Két csodálatos kiskutyám van: egy 2 és fél éves Border Collie kisfiú, Stencil, és egy mentett kislány mix, Akril, aki 1 és fél éves. Járok suliba velük hoopers-ezünk, obedience-ezünk, és dog danciget is tanultunk.

Hamarosan érkezik az első kétlábú gyermekem is, decemberre várjuk a kisbabát és már nagyon izgatottak vagyunk a párommal, Évivel.

Egy 3D nyomtatással, 3D szkenneléssel és 3D modellezéssel foglalkozó cégnél vagyok vezető grafikus és project manager, úgyhogy az ott szerzett tudás is hasznos volt a LEGO-s projektemnél.

Szalay Péter a LEGO agility kitalálója családjával
Családunk
 • A LEGO agility ötlete

  LG: Honnan jött a LEGO agility ötlete?

  SZP: Gyerekkorom óta nagyon szeretem a LEGO-t, teljesen kikapcsol és nagyon kreatív hobbi. Akkoriban eljátszottam a gondolattal, hogy és is lehetnék tervező, bár nem így alakult, de a játékgyártó cég megadta a lehetőséget, hogy bárkiből válhasson 1 szett erejéig alkotó, a LEGO Ideas weboldalra feltöltött ötlete alapján.

  Én is éltem a lehetőséggel, és az életem meghatározó 3 elemét kombinálva született meg az én pályaművem, vagyis a LEGO, kutyusok és a 3D grafika.

 • LG: Kik vettek részt a megvalósításban?

  SZP: A párom segített benne, aki azóta a feleségem is lett.

  A célom a szettel, hogy több fajta LEGO kutya figura is legyen, viszont az oldalon az a szabály, hogy csak létező formát szabad felhasználni, ezért megvettem az összes létező fajtát, és a testalkat alapján Évivel kitaláltuk, hogy miként lehet a színekkel játszva új fajtákat beletenni a szettbe. Például a létező Husky-ból Border Collie lett, úgy hogy a formát 3D-ben beszkenneltem majd a párom digitálisan kifestette az új mintázatot.

  3D kutyafigura
  Így készültek a kutyafajták

  LG: Mennyi idő volt míg az ötletből prototípus lett?

  SZP: Az ötlet csak digitálisan létezik, 4 hónap grafika munka volt az induláshoz, de azóta is folyamatosan készítek hozzá új tartalmakat. (https://www.instagram.com/petisz_lego_afol/)

  border collie kutya figurákat nézeget
  Stencil termékellenőrzés közben

  LG: Mikor indul a tömeggyártás? Hol tudjuk majd megvenni?

  SZP: Ahhoz, hogy a LEGO hivatalos készletet adjon ki belőle és a játékboltok polcán is megjelenjen, ahhoz 10.000 szavazatot össze kell gyűjtenem, jelenleg 4.000 körül járok, ezért is nagy segítség, hogy írtok róla, ezúton is nagyon köszönöm a lehetőséget! Hiszek benne, hogy találok még ennyi LEGO+kutya rajongót, csak nehéz eljutni hozzájuk :)

  Itt tudtok szavazni!

  Agility LEGO
  A pálya

  LG: Mekkora az agility pálya mérete?

  SZP: Körülbelül 50 x 30 cm, minifigura méretarány, tehát a hivatalos LEGO City városi épületek közé szépen beilleszthető lenne.

  LEGO kutyák
  Különböző egyedi kutyusok

  LG: Lehetséges egyedi kutyákat rendelni? Ha igen mennyibe fog kerülni? És kompatibilesek lesznek e az elkészült kutyák a LEGO termékekkel?

  SZP: Nem terveztem, hogy kereskedelmi forgalomba hozom, amiket elkészítettem promóciós célja volt, és színes 3D nyomtatással készült, viszont ez a technológia még nem olyan pontos, mint a fröccsöntött műanyag, elsősorban prototípusként használhatóak, úgyhogy nem is olyan szépen illeszthetők a LEGO elemekhez. Éppen ezért lenne jó, ha a hivatalosan készülne belőlük modell, amihez a gyártó készít külön formákat sorozatgyártásra.

  LEGO emberek, kutyákkal
  Méretarányos kutyusok

  Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

  0 kommentek