Utazás kutyával külföldre

Utazás kutyával külföldre

Utazás kutyával külföldre? Miért ne? Minden jobb kutyával! Ha még nem vagy gyakorlott kutyás utazó, íme pár fontos dolog.

Minden jobb kutyával a nyaralás is! Összeszedtünk néhány fontos dolgot, amit tudnod kell, ha úgy döntesz kedvenced is megy veletek nyaralni.

Horvátország kutyával

Az egyik igen kedvelt úti cél Horvátország. Kocsival pikk-pakk meg lehet járni, hangulatos tenger partjai vannak és ami a legfontosabb kutyabarát ország! Horvátország kiváló választás, ha kedvencünkkel mennénk tengerpartra. Rengeteg a kutyabarát szállás, a kutyabarát strand és a legtöbb étteremben is szívesen látják őket. Általában mire leül az ember már mosolyogva hozzák is a vizet a kutyának. Nekünk ez a kedvenc úti célunk kutyával.

corgi tengerparton
Irány a tengerpart
tacskó fekszik hűsítő matracon
A hűsítőmatrac nagyon jól jöhet a nyaraláson is_forrás: 2blackdogsview
Mire készüljünk fel?

A melegre

Amennyiben nincs légkondi az autóban úgy érdemes lehet hajnalban vagy akár éjjel megtenni az út nagy részét, ugyanis a kutyák könnyen hőgutát kaphatnak a meleg járműben. Jó szolgálatot tehet a hosszú úton a hűsítő matrac. Illetve hűtőládában magunkkal vihetünk néhány jég akut, amit szükség esetén egy törölközőbe tekerve a kutya mellé tehetünk. Fontos, hogy legyen több liter hideg víz a kocsiba bekészítve és a pihenőhelyeken mindig vegyük ki a kutyát a kocsiból. Ilyenkor be is vizezhetjük a bundáját. Vihetünk neki akár hűsítő nasit is a hűtőládában. Kutya fagyit, vagy fagyasztott dinnye falatokat, ha szereti, vagy akár hideg joghurtot. Az ablakokra érdemes lehet árnyékolót tenni és, ha mindezek ellenére azt látjuk, hogy kutyánk nagyon liheg akkor álljunk meg egy pihenő helyen és hűtsük le, nehogy hőgutát kapjon. A hűsítő mellény is jó szolgálatot tehet nyaraláskor. Arra figyelj minden ilyen terméknél, hogy egy idő után átmelegedik.

Arra, hogy rendben legyen az útlevele

Amennyiben kutyánkkal külföldre megyünk szüksége lesz [51~útlevélre]. Lehetőleg ne az indulás napján jusson eszünkben az állatútlevél. Ugyanis, ha ne adj isten lejárt a veszettség oltása akkor kellemetlen helyzetbe kerülhetünk a határon. Arról nem is beszélve, hogy sok ország órára pontosan megmondja mikor kell féreghajtani az állatot mielőtt belép az országba, ezt is le kell igazolja az állatorvos. Amikor elkezdjük tervezni az utat már ellenőrizhetjük is az útlevelet. És még idejében leigazoltathatunk mindent az orvossal.

retriever szörf deszkával
Sokkal jobb a nyaralás, ha a kutyát is visszük
Kutya nasizik a tóparton_forrás: 2blackdogsview
A strandra is vihettek nasit_forrás: 2blackdogsview

A szállás foglalásra

A szállás foglaláskor ne csak azt nézzük, hogy maga a szállás kutyabarát legyen hanem amennyiben kutyánk szeret strandolni úgy azt is milyen messze van a kutyastrand. Érdemes lehet olyan kempinget keresni, amin belül van kutyásstrand rész vagy séta távolságban találunk ilyen partszakaszt, hogy ne kelljen mindig autóba ülni a kutya miatt. Annál is inkább, mert a kutyásokat sokszor száműzik a köves partra, de ha a szálláshoz tartozik kutyásstrand az sokszor ugyanolyan komfortos, mint a kutyátlan rész.

Arra, hogy legyen doki

Ha meg van a számotokra szimpatikus szállás akkor google maps-en ellenőrizd le milyen messze van tőle az ügyeletes állatorvos.

Mit vigyünk magunkkal a kutyás nyaralásra

Amit ne hagyj otthon, ha kutyával mész nyaralni

  1. Útlevelét
  2. Úszójátékot, unalom űző játékot, amivel egyedül hagyhatod a szálláson anélkül.
  3. Fekhelyet vagy, ha ketrechez van szoktatva akkor a ketrecét.
  4. A tálját. Tudom egyértelműnek tűnik, de éppen ezért fogod otthon hagyni, ha nincs a listán.
  5. A tápját! Tudom ez is egyértelmű, azért csak előtte nap rakj be a kocsiba annyi kaját amennyi kitart a nyaraláson.
  6. Elsősegély dobozt! Jó, ha fel vagy készülve arra, hogy egy kő megvágja a mancsát a parton vagy ilyesmi.
  7. Kutyacipőt! Ha például egy városnézésen túl meleg az aszfalt akkor egy mancs sérülés haza vághatja a nyaralást.
  8. Pórázt, szájkosarat, nyakörvet.
  9. Kutya törölközőt, kutya sampont!
  10. Kutya mentőmellényt.
  11. Ha kocsival mentek, akkor a kutya biztonsági övet
kutya árnyékoló alatt a strandon
Gondoskodj árnyékról és vízről kutyusodnak

Tippjeink

  1. Amennyiben kutyád igazi víz őrült és minden nap fogtok strandolni úgy nagyon fontos, hogy minden úszás után alaposan mosd ki a sót a bundájából és a bőréről. Samponnal nem kell minden nap megfürdesd, mert attól kiszáradhat a bőre mire haza jötték, de legyen nálad és 5-7 naponta egyszer azért alaposan fürdesd meg samponnal is.
  2. Külföldön jó szolgálatot tehet egy olyan nyakörv, amin nagy betűkkel rajta van az állat neve és a telefonszámod. Persze egy biléta is megfelelhet a célnak. De ha a kutyád hajlamos megijedni és bizonytalanná válni, úgy, ha nem szokott külföldre menni megijedhet attól is, hogy nem érti mit mondanak neki az emberek. Egy olyan nyakörv, amin nagy betűkkel rajta van a neve azért jó, mert ha ne adj isten elveszítenétek egymást akkor aki megtalálja rögtön látni fogja a nevét és megtudja szólítani, amitől a legtöbb kutyában felébred a bizalom és nagyobb eséllyel hagyja magát megfogni. A telefonszámod pedig azért fontos, mert külföldön nem fogják tudni a chipjéből megnézni az adataidat ugyanis ott nem látják a Petvetdata rendszert, amibe a ti dokitok felvitte az adataitokat. Kint csak magát a chip számot fogják látni, te pedig az útlevelével tudod bizonyítani, hogy egyezik a szám és ő valóban a te kutyád.
  3. Amennyiben sokat lesztek a tengerparton, vigyél ivóvizet kutyádnak. És gondoskodj árnyékos pihenőhelyről a számára.
kutya vízparton

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek