Diktátorok háziállatai

Diktátorok háziállatai

Ha eddig azt hitted, hogy a kegyetlen emberek, biztosan nem képesek a szeretettre akkor tévedsz. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a diktátorok háziállatai. Amik bizony sokszor különleges bánásmódban részesülnek gazdáiknak hála.

Borítókép forrása: ww2gravestone.com

Ki a kutyákat (vízilovakat, macskákat, oroszlánokat) szereti, rossz ember nem lehet

Vagy mégis?

A történelem során számos diktátorról tudunk, aki őszinte szeretettel viseltetett állatai iránt.

Hitler németjuhásza

Hitler kutya szeretete köztudott és ez nem csupán propaganda volt. Élete során több kutyája is volt, de az abszolút kedvence Blondie volt. Blondie-t a németjuhászt németjuhászt a diktátor a Führerbunker-be is magával vitte. A kutya tényleg nem propaganda eszköz volt arra, hogy a fürert kutyabarátnak mutassák. A diktátor együtt aludt kedvencével, aminek állítólag Eva Braun akinek skót terrierjei skót terrierjei voltak ebben az időben, nem igazán örült. Szemtanúk elmondása szerint is a Fürer rajongott Blondie-ért. Sokat játszott vele és őszintén törődött az állattal.

Blondie halála

De mégis csak Hitlerről van szó… A diktátor a halála előtti napon Blondie-nak cián kapszulát adatott egyrészről, mert félt, hogy halála után az ellenséges katonák bántanák az állatot, másrészről, mert mielőtt ő maga beveszi a kapszulát tudni akarta, hogy tényleg hatásos.

a fürer kutyájval_Forrás: discoverhubpages.com
Forrás: discoverhubpages.com
Lenin_Forrás: twitter.com
Forrás: twitter.com

Lenin cicái

De nem csak Hitler szerette az állatokat. 

Leninnek és feleségének cicákkal volt tele az otthona, de spánieljük is volt, akit imádtak. Egy ízben a spániel lesántult és mivel éppen náluk járt, a híres oroszlánszelídítőt, John S. Clarke-ot kérték meg, hogy nézze meg mi lehet a baj a mancsával. John levágta a kutya túl nőtt mancs szőrét, kivette belőle a beleállt fém darabot és a kutyus máris jobban lett. Állítólag Lenin ezután megkérte a fiatalembert, hogy nevelje meg cicáikat.

Mussolini oroszlánjai

Mussolini az oroszlánokat szerette. Ras a kölyök oroszlánja gyakran elkísérte a városba is az autóján. Feltehetően azért is, hogy mindenki lássa egzotikus kedvencét. De ez mit sem változtat azon, hogy állítólag házi kedvencként tekintet vadállataira és rajongott értük.

Volt egy mondása is:

"Jobb egy napot élni oroszlánként, mint 100 évet bárányként."

Mussolini oroszlánnal_Forrás:  amazon.it
Forrás: amazon.it
De voltak olyanok is, akik nem elégedtek meg egy-egy állattal.

Magán állatkertek

 

Pablo Escobar vízilovai

A kolumbiai drogbáró Pablo Escobar Afrikából csempészett be elefántokat, zsiráfokat, vízilovakat saját állatkertjébe. Escobar halála után a legtöbb állata különböző állatkertekbe került, de a vízilovait nem fogadták az állatkertek így elengedték őket és ezek az állatok azóta benépesítették Kolumbiát. Azóta a kölykök egy részét állatkertekbe vitték, de a felnőtteket egy intézmény sem akarja fogadni. Afrikába sem mehetnek vissza, mert új fajta betegségeket terjeszthetnek, amire az ottani populáció nincs felkészülve. Pedig Kolumbiában nem örülnek ezeknek a veszélyes állatoknak pláne ekkora számban.

Moammer Kadhafi struccai

Nem Escobar az egyetlen, aki vagyona egy részét magán állatkertre fordította Moammer Kadhafi a líbiai diktátor szintén mindenféle állatokat halmozott fel szórakozásból, annyi különbséggel, hogy nála struccból volt annyi, mint a drogbárónál vízilóból. A másik hasonlóság, hogy mikor Kadhafi uralma megdőlt az ő állatai is ott maradtak a népre. Néhány közülük éhen halt, vagy a hőség végzett vele mire megérkezett a segítség. Azonban állatvédőknek hála, akik között Kadhafi politikai ellenfelei is akadtak, a legtöbb állat megmenekült.

Escobar és víziló, Forrás: mpasho.co.ke.
Forrás: mpasho.co.ke.

Észak-Koreai kutyák

Kim Jong-il Észak-Koreai diktátor uralma alatt népe éhezett ugyan, de kutyusai napi 20 kg friss marhahúst kaptak. Persze, ha ebből a kutyákat gondozó személyzet tagjai akárcsak egy falatnyit is elloptak akkor már küldték is őket a munkatáborba. A diktátor fia Kim Jong-un, apja halála után először arra bíztatta a népet, hogy egyenek kutyahúst, majd egzotikus állatnak nyilvánította őket. És a kutyákat tette meg az állatkertek legnagyobb szenzációjának. Nem éppen konzekvens. Az elefántok kifutója mellett megtalálhatóak a schnauzerek schnauzerek, bernáthegyik bernáthegyik, németjuhászok helyei is az állatkertjeiben.

Olyan is van mikor a haszonállatból válik házi kedvenc

Fidel Castro tehene

Castrot aggasztotta országa tej hiánya. Már csak azért is, mert ő maga nem élhetett tejturmix és fagylalt nélkül. Így szuper teheneket akart tenyészteni. A próbálkozásai rendre kudarcba fulladtak, mígnem megszületett kedvenc tehene Ubre Blanca, aki négyszer annyi tejet termelt naponta, mint egy átlagos tehén. Gondolhatjuk mennyire fontos volt Fidelnek a tej, ha ezek után Blanca-t kedvenceként kényeztette. Büszkélkedett vele a hozzálátogatóknak és az újságoknak. Még portrét is festetett róla. Az állat luxus, légkondicionált istállóban élt, ahol nyugtató zenét hallgatott, és éjjel-nappal ápolásban részesült.

Fidel castro tehenével_Forrás: ranker.com
Forrás: ranker.com

Az elme baj jelei

Caligula, a római diktátor, i.sz. 37-41 között uralkodott és kedvence egy ló volt. Míg az embereket lenézte és előszeretettel kínozta. Vagy éppen erőszakolta meg. Még a saját húgait is. Addig lovát Incitatus-t nem győzte kényeztetni. Márványból és elefántcsontból készült istállóban élt, takarói lila színűek voltak, amihez a festéket akkoriban nagyon nehéz volt fellelni. Emellett drágakövekkel kirakott gallért készíttetett az állatnak. Az, hogy a ló politikai tisztséget is kapott az egyesek szerint a diktátor elmeállapotáról árul el sokat, mások szerint ezzel is a politikusait akarta csak kigúnyolni. Akárhogyis egy igazi pszichopata volt.

Caligula szobra_Forrás: ancient-origins.net
Forrás: ancient-origins.net

Azt hiszem a felsorolás megcáfolja, hogy aki egy állatot szeret az rossz ember nem lehet...

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek