Guinness Rekorder kutyák

Guinness Rekorder kutyák

Te tudod mekkora volt a valaha élt legnagyobb kutya és milyen fajta volt? Na és, hogy hány cm volt a legkisebb? Guinness Rekorder kutyák!

A világ egyik leghíresebb óriása

2010. legnagyobb kutyája és a világ egyik leghíresebb óriása, Giant George Dán dog Dán dog volt. A 110 cm-es marmagasságával, 110 kg-jával és 213 cm-es testhosszával bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. George havonta átlagosan 50 kg élelmet fogyasztott. Halál hírét a gazdái a kutya Facebook oldalán közölték.

A cikk borítóképén George-t láthatjátok gazdájával, miután bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Forrás: dailymail.co.uk

A valaha élt legeslegnagyobb kutya

A világ valaha volt legnagyobb kutyája Aicama Zorba os La-Susa, a barátainak csak „Zorba” egy Angol Masztiff volt. 1981. 09.26.-án született. És méreteivel már 6 évesen bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Akkor volt ugyanis 143 kg. Ám két évvel később kicsit felszedett magára és 149,7 kg más források szerint 155,6 kg lett. Marmagassága 94 cm volt, testhossza 251 cm.

Az ikonikus fotó Zorbáról, forrás:alchetron.com
Az ikonikus fotó Zorbáról, forrás:alchetron.com

Hulk

A világ legnagyobb Pitbullja Hulk. Hulk az Egyesült Államokban él családjával. Gazdája egyben tenyésztője is aki profi kutyakiképző és többek között szolgálati kutyákat is képez a rendőrségnek. Hulk is profi kiképzésben részesült, de neki egyetlen feladata a baby sitterkedés gazdája kis fia mellett, akire csecsemő korától vigyáz. Hulk maga is családapa már és kölykei hihetetlen összegekért kelnek el. Néhány évvel ezelőtti források szerint Hulk akkor 78 kg volt.

Hulk családjával, Forrás: boredpanda.com
Hulk családjával, Forrás: boredpanda.com

És a legapróbb eb

A világ legkisebb kutyusa egy csivava csivava Miracle Milly volt, 2020. márciusában hunyt el 9 éves korában. Milly csupán 9,65 cm magas volt, de saját instagramm oldallal rendelkezett. Millyt állítólag 49-szer klónozták!

Miracle Milly
Igen Milly alig volt nagyobb, mint egy dobozos cola, Forrás: guinnessworldrecords.com

Senior Sportoló

A világ legöregebb agility versenyzője, a 14,5 éves Louie, a Toy uszkár Toy uszkár aki karrierje zárásaként még részt vett a 2021 AKC National Agility Championship-en.

Louis a legöregebb agility versenyző,Forrás: hebergementwebs.com
Louis a legöregebb agility versenyző,Forrás: hebergementwebs.com

A valaha élt leghosszabb életet élt kutyák

A valaha volt legöregebb kutya Bluey. Bluey egy Ausztrál pásztorkutya Ausztrál pásztorkutya volt aki 1910-1939-ig élt, igen 29 éves és 5 hónapos volt mikor elhunyt. Ő volt a Guinness Rekordok könyvébe bekerült legöregebb kutya. Nem hivatalosan akad egy verseny társa, a rokon fajtába tartozó, Maggie az Ausztrál kelpie Ausztrál kelpie. Maggie nem régiben hunyt el 30 éves korában, de gazdája elvesztette a kutya papírjait így nem tudta bizonyítani az állat korát.

Bluey a  legöregebb kutya
Bluey_forrás:en.wikipedia.org

2023. februárjában a Guinness Rekorder legidősebb kutya Bobi, aki február 5.-én volt 30 éves és 266 napos! Köszöni jól van, korához képest szépen is mozog. Eszik, iszik, sétál, pihenget. Gazdája Leonel Costa 8 éves korában mentette meg Bobbit, mikor az még csak kölyök volt. Bobi soha nem volt pórázon, vagy kikötve, egy portugáliai farmon él családjával melybe több cica is tartozik. Bobi külsejét tekintve szintén egy ausztrál kelpiere hajaz.

Bobi 2023. februárjában_ forrás: Guinness World Records Facebook oldala
Bobi 2023. februárjában_ forrás: Guinness World Records Facebook oldala

Ha a legnagyobb kutya etetését nem is irigylem, azért Bobi gazdáját igen.

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek