A 10 legokosabb kutya

A 10 legokosabb kutya

Melyik a 10 legokosabb kutya? Könnyű őket nevelni? Kinek ajánlottak ezek a fajták?

Német juhászkutya

Talán nem meglepő módon az világ egyik legkönnyebben tanítható kutyafajtája a <strong>Német juhászkutya Német juhászkutya. A világ minden táján használják munkakutyaként. Számos területen teljesítenek kiemelkedően, mint például film szerepekben, de rendőr- és katonakutyaként használják őket leggyakrabban. Bátor, energikus, kiválóan tanítható, intelligens és kitartó fajta. Mint a legtöbb nagyon okos kutyafajta, ez is határozott, következetes vezetőt igényel. Így, ha nem vagyunk járatosak a kutyakiképzésben érdemes lehet ellátogatni kutyusunkkal a kutyaiskolába. Amit ő is és mi is biztosan élvezni fogunk.

Német juhászkutya
Német juhászkutya_forrás: akc.org

Border Collie

Másik dobogósunk az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő <strong>Border Collie Border Collie. A Border Collienak mindene a játék és a mozgás. A kutyás sportok egyre népszerűbbé válásával ez a fajta is rohamosan elterjedt hazánkban. Kiemelkedően tehetségesek Flyball-ban, Agilityben és tulajdonképpen minden gazdival űzhető sportban. Neki egy számít, hogy dolgozhasson mindegy, hogy birkanyájat terel vagy frizbi versenyekre jár a gazdival. Amíg van munkája addig ez a kutya boldog.

Border collie
Border collie

Uszkár

Az Uszkárokról kevesebben tudják, de szintén az egyik legokosabb fajta. Nem véletlen, hogy manapság egyre népszerűbbek segítőkutyaként mind a fajtatiszta uszkárok, mind a Labradoodle-k a labrador uszkár hibrid kutyák. Amellett, hogy játékos, aktív és kiemelkedően intelligens kutyák, még szőrük is hipoallergén így kutyaszőr allergiások is tarthatják őket.

Dobermann

Nem sok betörő elég bátor, hogy betörjön egy <strong>Dobermann Dobermann mellett, ennek a tiszteletet parancsoló kutyának vérében van az őrzés-védés. De egy telepőrzőnél azért sokkal több van bennük. Kiváló munkakutya és családi kutyaként is egyre népszerűbbek. Szüksége van a szellemi és fizikai kihívásokra.

Golden Retriever

Ha családi film akkor <strong>Golden Retriever Golden Retriever, mi más? Hihetetlenül könnyen tanítható, simulékony, kedves, jó szándékú kutyák. Megjelenésük pedig olyan bájos és elragadó, hogy már el is van adva a film. Lesi gazdája minden szavát, nagyon játékos és imádja a vizet. Ha játszó társat keresünk a gyerek mellé akkor tökéletes választás lehet ez a fajta.

Golden retriever
Golden retriever

Shetlandi juhászkutya

Shetlandi juhászkutya Shetlandi juhászkutya az elbűvölő energiabomba. Imád tanulni és mozogni! Kiváló tagja lehet egy aktív családnak. Fontos, hogy megbízható tenyésztőtől vegyünk ilyen kutyust ugyanis a szaporítók a nem megfelelő idegrendszerű egyedeket is tovább tenyésztik.

Labrador retriever

A másik népszerű retriever a Labrador retriever a Goldenhez nagyon hasonló jellemű kutya. Mindenkit szeret, minden emberrel és állattal barátságos, bármikor kész a játékre. Nevelésük szinte elronthatatlan. Bátran ajánljuk első kutyának is, de gyerekek mellé is. Ember szeretetük és óriási munkakedvüknek köszönhetően a mai napig a legelterjedtebb személyi segítőkutyák.

Rottweiler

Rottweiler Rottweiler azok számára, akik nem ismerik a fajtát és előítélettel viseltetnek tiszteletet parancsoló megjelenése miatt, el kell mondjuk, hogy ezek a kutyák nagyon intelligensek. Sok oldalú munkakutyák. Erősek, de nem csak fizikailag, erős akaratúak is. Így hozzáértő kiképzőre van szükségük. Tapasztalt gazda mellé ajánlottak és célszerű a fajtához értő kiképző segítségét kérni tanításuk során. Viszont megfelelő neveléssel csodálatos, nyugodt, kiegyensúlyozott állatok tudnak lenni.

Sirocco Rottweiler kennel kutyája
Sirocco Rottweiler kennel kutyája

Papillon

Papillon Papillon a sokoldalú pillangó fülű kis angyal. Ez a fajta is híres kiemelkedő intelligenciájáról. Hihetetlenül kedves, barátságos, játékos, nyitott személyiségű ebek. Könnyedén veszik az engedelmes vizsgákat, de tehetséges agilitysek is.

Ausztrál pásztorkutya

Az <strong>Ausztrál pásztorkutya Ausztrál pásztorkutya dingó szerű külseje nem véletlen ugyanis juhászkutyák és dingók keresztezésével jött létre. Ennek folyományaként hihetetlenül értelemes, jó helyzet felismerő képességekkel, de hajlamos a makacsságra és az idegen kutyákkal bizalmatlan lehet. Hogy ebből később ne legyen probléma, fontos a korai szocializáció és a határozott, következetes nevelés.

Ausztrál pásztor
Ausztrál pásztor

Irány Magyarország piacvezető kisállat eledel, és felszerelés webáruháza!

0 kommentek